Tom Dubravec / CROPIX
PRESUDILI 'PRAKTIČNI RAZLOZI'

VATRENI DEFINITIVNO ODLUČILI: NEĆEMO U LONDON! Iako su im Englezi nudili četiri kvalitetne lokacije, izbor je pao na sasvim drugu destinaciju...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. prosinac 2019. 17:34

Gdje god piknete u HNS-u ili vezano za njega ima nešto zanimljivo. I dalje se čeka potvrda prijateljskih utakmica A reprezentacije krajem ožujka. Načelno je dogovoren turnir u Dohi na kojem bi jedno polufinale trebale igrati Hrvatska i Švicarska, a drugo Belgija i Portugal, pa pobjednici i poraženi za prvo, odnosno treće mjesto.

Kako se radi o četiri europske reprezentacije rečeno je da će službeno održavanje toga turnira objaviti UEFA, tek potom nacionalni savezi. Zasad svi šute, nijedan od ta četiri saveza još nije priopćio s kim će igrati. Iz HNS-a možete doznati tek da bi do Božića sve moglo biti jasno. Od ranije se, što se Hrvatske tiče, vrtjela i priča o američkoj turneji. Je li negdje zapelo vezano za Katar? Jedna je informacija čak da bi to moglo propasti, druga da se samo čekaju neki detalji i potpis koji će uslijediti za koji dan.

Nakon što je delegacija HNS-a obavila pregled kampova u Engleskoj i Škotskoj, definitivno je odlučeno da će Vatreni za vrijeme Eura boraviti u - Škotskoj. Neće to biti nijedna od tri lokacije koju je ponudio organizator jer kamp Glasgow Rangersa rezerviran je za pobjednika dodatnih kvalifikacija iz Lige C, Česi su već rezervirali Edinburgh, a Hrvatska neće ni u Stirling.

Našli su neke druge solucije, zasad se čeka potvrda o kojoj je destinaciji u Škotskoj točno riječ. Iako je London nudio četiri kampa, i to kvalitetna, ne bi bilo praktično boraviti u britanskoj prijestolnici budući da nakon ogleda s Englezima, Vatreni imaju dva vezana susreta u Glasgowu. Tako će nakon povratka s Wembleyja, gdje se igra 14. lipnja u 14.00 po lokalnom vremenu, iste večeri biti ponovno u Škotskoj i tamo ostati, bez potrebe za avionskim letovima, sve do kraja skupine, prođu li dalje i do puta na osminu finala.

U četvrtak u 12 sati u hotelu Hilton Garden Inn održava se Skupština HNS-a. Njezin dnevni red ne pobuđuje osobitu pozornost jer na njemu se nalazi verifikacije nekih odluka Izvršnog odbora o promjenama u statutu i disciplinskom pravilniku, poslovni plan za 2020. godinu...

Linker
01. svibanj 2024 14:35