DAMJAN TADIC Cropix
SPREMNI ZA ‘AKCIJU NJEMAČKA‘

Vatreni došli na okupljanje reprezentacije: Senator stigao prvi, ‘srebrna medalja‘ pripala Ivušiću

Dalićevi izabranici prvi će trening odraditi u ponedjeljak na Rujevici
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. svibanj 2024. 14:36

Vatreni su se počeli okupljati u vikendu koji je još uvijek pripao klubovima, pa je Zlatko Dalić krenuo u "akciju Njemačka" s tek nekoliko igrača. Za one koji prate svaki detalj - prvi je stigao Domagoj Vida. Senator sa 104 nastupa i tri velike medalje odmah je od prvog dana pokazao s kakvim motivom i posvećenošću ide u još jedan turnir. Iako već neko vrijeme ne figurira kao standardan prvotimac, kao što je bio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i ranijem Euru u Francuskoj, Vida je odigrao dobru sezonu u AEK-u i pohitao u Sheraton prije svih.

S 35 godina možda mu je to i zadnje veliko natjecanje, premda je o tome dokad će tko trajati nezahvalno govoriti. Dalić je kazao kako očekuje da će biti nešto poput Dejana Lovrena u Kataru, te iskustvom pomoći mlađima. Oduvijek se zna da je generator dobre atmosfere...

- U Egiptu je Luka Modrić zakasnio na jedan sastanak, što mu se nikad ne događa. Vida je odmah ustao i brojio mu koliko kasni, a Luka je dotrčao za dvije-tri minute. Kasno je shvatio da je vremenska razlika, te je morao platiti kaznu - ispričao je nakon tog turnira izbornik, a to dovoljno govori kakva je Vidina uloga i pozicija među igračima.

Srebrna medalja po pitanju dolaska pripala je Ivici Ivušiću, a potom su stigli i Lovro Majer, Josip Juranović, Luka Ivanušec, Luka Sučić... Majer se istaknuo i po odjeći, nosio je košarkaške hlače s logom Michaela Jordana, pa onako bez lopte u hotelskom predvorju svima demonstrirao kako gađa tricu. Jedan-dva takva dalekometna šuta, ali nogom u rašlje, kao u Egiptu, da sjednu u Njemačkoj i bit će u redu.

image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix

Izbornik Zlatko Dalić i dio igrača stigao je na ručak, potom će brončani iz Katara imati prijam kod Predsjednika RH Zorana Milanovića na Pantovčaku kako bi dobili odlikovanja, da bi se zaputili u Rijeku, u hotel Hilton Costabella, gdje će odraditi pripreme. Dinamovi igrači dobili su koji slobodan dan, te će se Bruno Petković i Martin Baturina nakon slavlja titule prvaka na Maksimiru i na Trgu bana Jelačića u Rijeci pojaviti naknadno. Na prvom treningu u ponedjeljak najavljena su dvanaestorica: Ivušić, Labrović, Vida, Juranović, Šutalo, Majer, L. Sučić, Ivanušec, Sosa, Pjaca, Marco Pašalić i Vlašić.

U Sheratonu na prvom susretu nije bilo prevelike gužve, dominirao je brojan stožer, srdačni pozdravi i lijepe želje, a navratio je i Andrej Kramarić, koji je dobio u ponedjeljak prinovu u obitelji, kćer Evu, te je zaslužio još koji slobodan dan. Ostatak ekipe trebao bi stići u Rijeku do četvrtka izuzev Modrića, Brozovića i Marija Pašalića, koji su najavljeni za ponedjeljak, 3. lipnja.

image
DAMJAN TADIC Cropix
image
DAMJAN TADIC Cropix

Nije bilo navijača, buke, niti izjava za medije, krenuli su tiho, a sad je pitanje kako će se vratiti. Trg je ove nedjelje rezerviran za Dinamo, a hoće li ga oni zavrijediti negdje sredinom srpnja?

Linker
26. svibanj 2024 14:37