ANTE CIZMIC/CROPIX
POGLED HR TRENERA

‘Vatreni imaju četvoricu nedodirljivih. Livaja svemirac? Samo je jedan svemirac u Hrvatskoj‘

Hrvatski stručnjak se osvrnuo na nedavne susrete Vatrenih i formaciju koju je isprobavao Zlatko Dalić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2022. 19:49

Tomislav Ivković je dao intervju za Sportklub, a u njemu se osvrnuo na reprezentaciju Hrvatske i nedavne eksperimente s novom formacijom. Izbornik Zlatko Dalić je isprobavao formaciju 3-5-2 u susretima sa Slovenijom i Bugarskom.

"Formacija 3-5-2 je jako specifična i jako teška za odigrati na pravi način. Može biti jedna od opcija, ali treba ju vježbati u pravim, kompetitivnim utakmicama. Idealno bi je bilo isprobavati u Ligi nacija, ali mislim da je do SP-a ostalo premalo vremena da bismo takvo što ukomponirali u svoju igru. Nismo izgledali idealno, jasno, ali kažem, ne možeš u prvoj utakmici u kojoj si odlučio promijeniti sustav briljirati", rekao je Ivković pa dodao:

"Ako se mene pita, možemo ostati s trojicom iza, ali onda bismo trebali igrati 3-4-2-1, u kojoj će Kovačić i Brozović biti zadnji vezni, a Modrić i Perišić iza leđa napadača", savjetovao je bivši golman.

Ivković je dobio i pitanje što sada treba učiniti s napadom sada kad se "u HNL-u pojavio Livaja koji igra protiv svemirca". Može li Hrvatska opet igrati s dvije špice?

"U Hrvatskoj po meni postoji samo jedan svemirac, a to je Luka Modrić. Sve oko Livaje su napravili mediji i novinari. Uz Modrića, tu su još i Kovačić, Brozović i Perišić. Oni su po meni nedodirljivi. Svi ostali prolaze kroz uspone i padove i nisu nezamjenjivi", poručio je Ivković, a što je još govorio hrvatski trener pogledajte OVDJE.

Linker
29. travanj 2024 07:33