Luka Ivanušec

 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
JE LI MOGUĆE?

Vatreni je igrao nogomet života, brzo postao miljenik navijača, a onda ga je snašao nevjerojatan peh

Kad se pribroje ozljede Perišića i Oršića, dolazi se do podatka da Hrvatskoj fale tri lijeva krila
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2023. 15:20

Minuta, samo još minuta i nekoliko njih u sudačkom dodatku bilo je do kraja utakmice Lige prvaka između Feyenoorda i Celtica. Nizozemci su vodili s 2:0, ogled je već bio ‘spakiran‘, Škoti su igrali s dva igrača manje. Luka Ivanušec je odigrao još jednu jako dobru utakmicu za svoj novi klub. I onda, jedna lopta prema njemu, start škotskog igrača, koji sudac lak nije označio prekršajem. Igra se nastavila, Luka je ostao ležati s bolnom grimasom na licu. Onda je konačno zaustavljena...

Dotrčali su s klupe Feyenoorda, na stadionu je među navijačima domaćeg kluba koji su tako zdušno bodrili svoje dečke nastao muk. Odmah se moglo zamijetiti da nije dobro, jer se hrvatski reprezentativac držao za glavu, a na licu se vidjelo da bol ne prestaje. Liječnička služba pokušavala mu je pomoći, ali onda su pozvani oni koji nose - nosila. Luka je na nosilima iznesen s terena, dok je ležao i dalje se s obje ruke držao za glavu.

image
OLAF KRAAK Afp

Nakon utakmice rener Feyenoorda, Arne Slot, potvrdio je kako vjerojatno neće imati Luku na raspolaganju ovog vikenda kad njegova momčad igra derbi utakmicu protiv Ajaxa.

- Ako moraš teren napustiti na nosilima i ako ti gležanj mtako brzo otekne, onda nam je svima jasno kako nije baš velika vjerojatnost da će biti spreman za vikend utakmicu protiv Ajaxa.

Još je dodao...

- Ne mogu tvrditi i dati konačan odgovor, ali nakon 40 godina u nogometu, znam da kad se to dogodi na gležnju, da vjerojatno nećeš biti spreman za vikend.

Kakav peh, kakav nevjerojatan peh. Odmah smo pomislili; ‘pa je li to moguće‘? Hrvatski reprezentativac sjajno je startao u dresu kultnog nizozemskog kluba, u prvenstvu je u svojoj premijernoj utakmici asistirao protiv Utrechta. Osim toga upisao pet od šest uspješnih driblinga, osvojio sedam od dvanaest duela na zemlji, oba u zraku, ponudio dva ključna dodavanja, a na račun izvrsne statistike zaradio i 8.4 ocjenu prema SofaScore-u. Bolje je ocijenjen čak i od dvostrukog strijelca Santiaga Gimeneza. A onda je zabio i svoj prvijenac u sudaru s Heerenveenom. Već na startu karijere u Feydenoordu postao je ljubimac navijača.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Ivanušec je odradio odličan debi, dobro se slaže s ostatkom momčadi, svi dobro izgledaju zajedno. Kada sam vidio kako danas igra, bilo mi je jasno da ga je vrijedilo čekati. Sjajan je u igri jedan na jedan, vješt je i, prije svega, zreo igrač. Vidi se da je na nekoj drugoj razini - govorio je Slot

Sve je bilo idealno, a onda - šok protiv Celtica. Baš u trenucima kad je igrao nogomet života. U Dinamu je bio sjajan, izbornik Zlatko Dalić je to prepoznao, bio mu je starter u posljednje četiri utakmice nacionalne vrste, na Final Fouru Lige nacija protiv Nizozemske i Španjolske, te u dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Latvije i Armenije, u sudaru s Latvijcima zabio je i pogodak. Odmah smo se sjetili i ozljede Mislava Oršića, a danas je stigla i vijest o teškoj ozljedi Ivana Perišića. Vatreni su ostali bez tri lijeva krila...

Linker
28. travanj 2024 00:04