Jakov Prkić/Cropix
POSEBAN DAN

Vatreni na noge podigli cijeli kvart: ‘Ne dolazi svaki dan Livaja ispod mog prozora‘

Zvijezda Hajduka nije se mogla obraniti od svih onih koji su se htjeli fotografirati
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. ožujak 2023. 14:27

Bio je utorak, bilo je sunčano, ali nije bilo obično. Od ranog jutra uzbuđeno su i nestrpljivo djeca iz splitskog Doma Maestral čekala kada će se na vratima pojaviti hrvatski reprezentativci. I ne samo oni, već i stanari obližnjih zgrada.

- Ne dolazi svaki dan Livaja ispod mog prozora - kazala nam je jedna od stanarki iz zgrade uz Dom Maestral, instituciji koja se brine za djecu bez roditeljske skrbi.

Izbornik Zlatko Dalić, te reprezentativci Marko Livaja, Joško Gvardiol, Josip Juranović, Martin Erlić i Mario Pašalić digli su na noge cijeli kvart. A kako li je samo bilo djeci koja se za ovu jedinstvenu prigodu došla i iz Kaštel Lukšića gdje su smješteni stariji štićenici Doma Maestral.

- Ovo je za njih poseban dan, svi su već od sedam bili budni i samo su čekali. I pitali, kad će, kad će...

image
Jakov Prkić/Cropix

Oko 10,00 sati je stao autobus Vatrenih, izašli su izbornik i njegovih pet igrača. Odmah su ih okružila djeca, ali i tete koje skrbe o djeci. Svi su htjeli fotografiju, potpis... Odradili su vatreni sjajan trening dok su svima ostavili uspomenu.

- Pašaliću, opucaj mi jedan penal - vukao je Marija za rukav jedan od dječaka sve dok 28-godišnji Kaštelanin nije namjestio loptu i zapucao jednu "na male branke".

Očekivano, Hajdukova "desetka" bio je najtraženiji među Vatrenima. Dalić i svi igrači bili su konstantno okružen malima i velikima u kockastima dresovima, ali Marko Livaja je podnio najveći pritisak. Nije se Livaja mogao obraniti od svih onih koji su se htjeli fotografirati. Zajedno, pojedinačno, skupno, u dvoje, u petero... svi su htjeli fotografije neki dodir, fotografiju, nešto za dugo sjećanje.

- Lijep doček, i nadam se da ćemo češće dolaziti. I mi smo bili mladi i nama je stalo da vidimo svoje idole, ali nekako mi se čini da je danas puno jednostavnije doći do igrača - kazao je Livaja.

image
Jakov Prkić/Cropix

Navikao je Livaja da se u Splitu oko njega "vrti" cijeli svijet. Kao i izbornik Dalić koji je i sam nekoć nosio dres Hajduka, te Juranović i Pašalić koji su također prošli hajdučko odrastanje. Joško Gvardiol nije ponikao među Bijelima, ali u Domu Maestral čekao se red za fotke sa stoperom kojeg traži pola Europe. Na mercatu ga "love" Chelsea i društvo, ali u splitskom domu su ga za potpisa i fotku hvatali svi "od 7 do 77 ".

- Probudili smo se i uputili u Dom. Drago nam je da smo vidjeli svu ovu djecu s osmjesima na licima. Lijepo je znati da nas od malih nogu ovako podržavaju. I ja sam se ovako osjećao, i meni je bilo drago uzimati potpise od igrača. Znam da im ovaj trenutak puno znači. Kojih igrača? E to vam ne mogu reći.

Što mislite o utakmici s Walesom?

- Dobar pokušaj, ha, ha - nasmijao se Gvardiol.

TRENINZI U DUGOPOLJU

Službeno je potvrđeno da će reprezentacija Hrvatske nastaviti s treninzima u Dugopolju u utorak i srijedu. Vatreni su od ponedjeljka na treningu na stadionu Hrvatski vitezovi, a po svemu sudeći, u četvrtak bi mogli preseliti na Poljud da se počnu privikavati na travnjak na kojem će u subotu igrati dvoboj s Walesom.

Linker
24. travanj 2024 17:26