TOM DUBRAVEC Cropix
OPET NA OKUPU

Vatreni na team buildingu u Egiptu, Petković: ‘Imamo reputaciju i ne smijemo je srozavati‘

‘Bitno nam je da skupljamo što bolje rezultate uoči Europskog prvenstva radi što bolje atmosfere‘
Piše: HinaObjavljeno: 21. ožujak 2024. 19:39

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Kairo gdje je čeka nastup na međunarodnom ACUD Cupu, a uoči prvog treninga svoja su razmišljanja o nastupu u Egiptu podijelili Bruno Petković i Borna Sosa.

image
ANTE CIZMIC Cropix

“Svi smo sretni što smo se ponovno okupili nakon malo dužeg razdoblja i samim time smo željni novih utakmica za reprezentaciju. Iako nas očekuju dvije prijateljske utakmice, shvatit ćemo ih maksimalno ozbiljno. Bitno nam je da skupljamo što bolje rezultate uoči Europskog prvenstva radi što bolje atmosfere i pozitivnih misli. Ovo okupljanje ima malo drukčiji značaj jer utakmice nemaju natjecateljski karakter pa nam je to svojevrsni team building koji je također vrlo bitan uoči velikih natjecanja. U tom kontekstu nadam se da će ovaj turnir proteći u što boljem svjetlu”, ističe Borna Sosa u razgovoru za web-stranicu HNS- a.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Bruno Petković vratio se u reprezentaciju poslije dužeg izbivanja.

“Lijepo je opet biti na okupu, naravno da bi bilo bolje da se radi o kompetitivnijim utakmicama, ali i na ovaj turnir ulazimo s maksimalnim pristupom, iako smo svjesni da je riječ o prijateljskim utakmicama i da je veći naglasak na ozračju, nego na rezultatu. Međutim, jako je bitno da dobru atmosferu ne pokvarimo lošim rezultatima. Dakle, dat ćemo maksimum i odraditi što je bolje ove utakmice kako bismo što spremniji dočekali Euro. U rasporedu i u ostalim stvarima neka nikakvih promjena, možda ne osjećamo pritisak rezultata koji je prisutan u natjecateljskim ciklusima, ali sve ostalo je isto. Rezultat ne smije patiti, iz svake utakmice nastojimo izvući maksimum. Imamo reputaciju koju smo stvorili rezultatima prijašnjih godina i sigurno da je trebamo održavati, a ne srozavati. Ponavljam, u Kairu ćemo dati ćemo svoj maksimum”, zaključio je Bruno Petković.

Hrvatska u Kairu u subotu u 21 sat igra s Tunisom.

Linker
27. travanj 2024 09:36