Zlatko Dalić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
Dražen Antolić
PROBLEM UOČI EURA

Vatreni nije ni blizu 100 posto, a Hrvatskoj treba kao kruh. Dalić mora imati plan B

Ako je bilo koji igrač pojačao šanse za minutažu na Euru, to je Lovro Majer
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. lipanj 2024. 23:09

Dojam o rezultatu je bolji od dojma o igri jer Hrvatska je dobila 3:0, a pritom nije zapucala niti jednu veću šansu, no Sjeverna Makedonija je svladana, izbornik je dobio još jasniji uvid u neke igrače, ozračje je bilo izvrsno, ležerno, a poticajno, sve je odrađeno kako je trebalo.

Ništa više od toga za prvi susret ne bi ni bilo dobro. Da se ne umislimo... Ipak će Portugal u subotu biti pravi test za Berlin.

Osim razlike u klasi između Hrvata i Makedonaca, vidjeli smo i fantastično raspoloženog i razigranog Lovru Majera, koji je “pojeo utakmicu”, dominirao travnjakom, njegov je potpis nad najljepšim i najboljim potezima i ako je bilo koji igrač pojačao šanse za minutažu na Euru, on je na vrhu liste...

Vidi se da je Budimir na vrhuncu karijere, njegovo je kretanje na razini najboljih svjetskih špica, opasan je kao sam vrag

Majer je nakon Egipta impresionirao još jednom i potvrdio vlastite riječi da se u reprezentaciji ugodnije osjeća nego u klubu te zato i kvalitetnije igra. Je li Majer naš novi Aljoša Asanović, čovjek koji će za Vatrene biti sposoban činiti prevagu i kad mu klupska sezona nije impozantna?

image

Lovro Majer

DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

Marco Pašalić nikad neće zaboraviti Makedoniju jer zabio joj je prvi pogodak za Vatrene, Mateo Kovačić također zato što je odigrao stotu utakmicu, Martin Baturina jer je prvi put bio starter, ali osim Majera klasu su najdojmljivije demonstrirali Livaković na vratima, sigurnim istrčavanjima i obranama, kao i Ante Budimir na centarforu. Vidi se da je Budimir na vrhuncu karijere, njegovo je kretanje na razini najboljih svjetskih špica, opasan je kao sam vrag... Čovjek koji nas itekako ohrabruje pred Njemačku.

O tome kako će posložiti, obranu izbornik će još imati što razmišljati, posebice tko će biti partner Šutalu na poziciji stopera.

Naša reprezentacija s njim i bez njega nije ista, stoga će izvedbe koje će pružati biti pod posebnim povećalom

Je li Ivan Perišić spreman za Euro, prvo je pitanje koje smo si postavljali svi, pa i Zlatko Dalić. Čini velike napore, odigrao je pristojnu utakmicu, ali jasno je da nije ni blizu igre na sto posto kakvu od njega pamtimo iz najboljih dana.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE

I kakva Hrvatskoj treba kao kruh. Bio je pomalo diskretan, brzo predavao loptu, nije ulazio puno u zahtjevnije akcije, niti preuzimao veću inicijativu. U nekoliko navrata bi stao kad bi inače išao do kraja i vjerojatno završio šutom. Jednom je dobro napao dubinu...

image

Ivan Perišić

DAMIR ŠKOMRLJ/Cropix

Želja i požrtvovnost nisu upitni, što je dokazao i startom u obrani kad je dobio udarac u glavu, vrijeme radi za njega, ali još mu ga treba. Hrvatska za Njemačku mora imati igru bez Perišića, to je evidentno, a nadamo se da će iz nastupa u nastup on samo rasti te na kraju dati svoj doprinos kakav će najveći moći. Naša reprezentacija s njim i bez njega nije ista, stoga će izvedbe koje će pružati biti pod posebnim povećalom. Kad na nekome godinama gradite napadači aspekt igre, nije lako stvoriti nešto novo.

Linker
04. lipanj 2024 15:19