Zoran Bahtijarević je niz godina pratio Vatrene

 RONALD GORSIC Cropix
UOČI LIGE NACIJA

Vatreni ostali bez važnog člana: ‘Planirao sam otići kad i Luka Modrić, ali teško mi je njega dočekati‘

Hrvatska nogometna reprezentacija je ostala bez svojeg dugogodišnjeg liječnika Zorana Bahtijarevića
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2022. 23:35

Hrvatska nogometna reprezenatcija je ostala bez jednog od važnijih dugogodišnjih članova. Od Vatrenih se oprostio doktor Zoran Bahtijarević koji je godinama bio zadužen za liječenje reprzeentativaca. Bahtijarević će od sada biti voditelj medicinskog odjela UEFA-e.

"Dragi Bahta, volimo reći da je naša reprezentacija obitelj, a kao u svakoj obitelji, teško je kad jedan član odlazi od kuće. No, ponosni smo na tebe i čestitamo ti na uglednoj poziciji koju si zaslužio svojim radom i znanjem, i pritom ti želimo puno sreće i uspjeha. Svatko od nas pamtit će svoje priče i anegdote s Bahtom, ali ono što nam je svima zajedničko jest da ćemo pamtiti da si uvijek bio spreman pomoći, nama i našim obiteljima. U ime svih ovdje prisutnih zahvaljujem ti na tom tvom ogromnom srcu i dobroti, nedostajat ćeš nam kao liječnik, ali i kao pozitivna, draga i topla osoba. Znao si biti smiren kad je bila neka kriza i emotivan kad je bila prilika za slavlje. Hvala Bogu, imali smo puno takvih prilika i slavlja. Zaista cijenimo sve čime si doprinio hrvatskoj reprezentaciji svih ovih godina, a posebno to što si se prema reprezentaciji uvijek odnosio s najvećim poštovanjem i ljubavlju. I kao kod svake obitelji, odlazak od kuće ne znači odlazak iz obitelji. Uvijek si dobrodošao u ovom okruženju, u ovoj našoj velikoj obitelji! Bahta, hvala na svemu i sretno", rekla je Iva Olivari čije riječi prenosi HNS.

Bahtijarević je za optoštaj dobio dres s brojem sedam.

"Kad je već dres u pitanju, ima jedna priča sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Profesor Nemec i ja taman smo kretali na partiju tenisa, a na obližnjem balkonu visio je ogromni dres hrvatske reprezentacije, valjda pet s pet metara. I Darijo Srna viče za mnom: “Doc, doc!”, ja se okrenem, a on kaže: “Zaboravili ste ponijeti dres!”. Uglavnom, ja sam deda, a deda ne trči po terenu pa sam se počeo bojati da će publika početi vikati da pošalju nosila po mene", ispričao je zgodu hrvatski liječnik i otrkio da je čekao Modrića, ali...:

"Trideset godina je puno, moj plan je bio otići kad se Luka i starija generacija oproste od reprezentacije, tako da se povučen i da to nitko ne skuži. Međutim, Luka je odlučio ostati do Eura, a to bi ipak bilo teško dočekati. Međutim, s izbornikom sam se već dogovorio da ćete jednu medalju iz Katara sačuvati i za mene. Hvala vam na mnogočemu, na trideset godina predivnih trenutaka, ali najviše vam hvala što ste me naučili da se ne moramo sramiti niti ikoga bojati zato što smo iz male Hrvatske. Zahvaljujući vama i Hrvatskom nogometnom savezu dobio sam priliku okrenuti novu stranicu u svom životu, to je velika čast i meni i Hrvatskom nogometnom savezu. Toga ne bi bilo bez vas, mnogi od vas su mi bliski i dragi prijatelji. Dok sam živ, ja sam vaš i vi ste moji", zaključio je donedavni član Vatrenih.

Linker
27. studeni 2023 21:12