ANTE CIZMIC Cropix
RIJEČ IGRAČA

Vatreni razočarani prosutom pobjedom: ‘Taj glupi gol... Imao sam dojam da nam do sutra ne bi zabili‘

Mateo Kovačić, Borna Sosa i debitant Petar Musa prokomentirali su remi s Walesom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. ožujak 2023. 23:57

Remi s Poljuda (1:1) u dvoboju Hrvatske i Walesa možda je na prvu doživljen kao poraz. Igrači ne mogu primljeni gol nazvati drukčije nego "glupim", ali svjesni su da su dobro izgledali čitavu utakmicu te uzdignute glave odlaze u Tursku, gdje ih drugi ogled kvalifikacija za EP 2024. čeka u utorak. Mateo Kovačić, Borna Sosa i debitant Petar Musa iznijeli su svoje dojmove nakon utakmice.

Prvi je govorio Musa, koji je u 53. minuti ušao umjesto ozlijeđenog Marka Livaje.

- Razočarani smo rezultatom, imali smo prilike koje nismo iskoristili. Taj glupi gol na kraju, pad koncentracije... Imamo utakmicu za tri dana, trebamo dići glavu fokusirati se na to - započeo je napadač Benfice, pa prokomentirao i svoj debi:

- Istrčati pred pun Poljud je fantastično. Presretan sam, ali i tužan jer nismo mogli usrećiti naše navijače večeras.

image

Petar Musa

ANTE CIZMIC Cropix

Vidi li svoju šansu u eventualnom izostanku Brune Petkovića i Marka Livaje u idućem ogledu?

- Osjećam se spremnim, na izborniku je odluka. Nijedna utakmica nije lagana, znamo da nas čeka teška utakmica. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo - zaključio je Musa.

Kovačić je nešto detaljnije govorio o utakmici.

- Dobro smo krenuli u utakmicu u i napravili što smo htjeli, ali kad ne iskoristiš svoje šanse, dobiješ nepotrebni gol. Ali dobro, nismo htjeli ovako krenuti, ali ima još puno utakmica i siguran sam da ćemo mi to sve vratiti - poručio je.

image

Mateo Kovačić

ANTE CIZMIC Cropix

Završnica nije baš bila najbolja:

- Imao sam dvije šanse, imao je Krama, ali ikog nije išlo. Bili smo dobri, malo smo pali u drugom dijelu. Kao što sam rekao, nismo iskoristili šanse i Wales nas je kaznio na najgori mogući način, to je nogomet. Mislim da smo morali biti koncentriraniji na zadnjem prekidu, da ne primimo baš takav gol. U Tursku idemo po sva tri boda. To je izuzetno bitno jer Turci su opasna momčad. Nam a je danas bio prioritet tri boda i onda u Tursku, ali eto nogomet je takav, a mi smo momčad koja se uvijek dizala iz ovakvih situacija.

Za kraj je svoje mišljenje dao i Sosa, koji je odigrao čitavu utakmicu.

- Iskreno mi je žao jer smo kontrolirali ogled i izvršavali sve što smo se dogovorili. Bili smo odlični u posjedu i kad smo izgubili loptu brzo smo ju vraćali nazad. Imali smo i stopostotne šanse, zato mi je najviše žao. Zaslužili smo puno više od ovoga, bitno je da smo bili tu i da je pristup bio pravi, da je ekipa bila dobra i da smo pokazali da smo ozbiljni. Nadam se da ćemo to pokazati i u Turskoj.

image

Borna Sosa

ANTE CIZMIC Cropix

Ima li dojam da je konačni rezultat nepravedan?

- Apsolutno. Imao sam osjećaj da nam ne bi zabili da igramo do sutra, onda primimo gol iz auta. Žao mi je što smo primili takav gol i radije bi da su nas izigrali nego ovako. To je nogomet, i mi smo zabijali u zadnjim minutama i sekundama. Sad smo nažalost primili.

Kaže, u Turskoj će popraviti dojam.

- Ma nije ovo ne znam kakva tragedija, uzeli smo bod. Kažem, skupit ćemo se i pokušati u Turskoj prezentirati Hrvatsku kao i danas. Mislim da je najbitnije zabiti drugi pogodak jer ti donese samopouzdanja. Kad je 1:0 nikad ne znaš što se može desiti kao danas. Poradit ćemo na završnici.

Za kraj je pohvalio navijače:

- Još jednom su pokazali ono što smo pričali prije utakmice. Meni osobno najdraža atmosfera, ne može to čovjek shvatiti dok nije na terenu. Mi jedva čekamo igrati ovdje jer za sve nas to je veliki ‘push‘ 90 minuta. Hvala navijačima i mislim da ih nismo razočarali što se tiče igre - zaključio je Sosa.

Linker
10. travanj 2024 05:41