STIAN LYSBERG SOLUM
SLAVLJE SRBIJE

Vatreni znaju tko im stiže u skupinu, velika zvijezda bijesna odjurila u svlačionicu: ‘Ne želim psovati!‘

‘Za ovu utakmicu smo se spremali posljednjih sedam mjeseci‘, otkrio je izbornik Srbije nakon pobjede
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2020. 08:34

Posljednji, treći protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u skupini D Europskog prvenstva idućeg ljeta bit će Srbija ili Škotska.

Tko će biti suparnik "Vatrenih" 22. lipnja 2021. na Hampden Parku u Glasgowu u 3. kolu skupine D EURO-a doznat ćemo 12. studenog kada će Srbija i Škotska odmjeriti snage u Beogradu.

Srbija je u polufinalu play-offa u Oslu nakon produžetaka pobijedila Norvešku sa 2:1, dok je Škotska nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedila Izrael sa 5:3 poslije 0:0 nakon 120 minuta igre.

image
FREDRIK VARFJELL

Srbija je daleko lakše mogla do slavlja u Oslu. Gosti su dominirali veći dio susreta, imali su niz sjajnih prilika, no susret je razriješen tek nakon produžetaka.

Junak gostujuće pobjede bio dvostruki strijelac Sergej Milinković-Savić (82, 102), dok je za domaćine zabio Mathais Normann (88).

Veliko razočaranje bilo je nakon susreta u sastavu norveške reprezentacije, koja je potpuno podbacila, zajedno sa svojom prvom zvijezdom Erlingom Haalandom koji je prvi bijesno odjurio u svlačionicu.

image
FREDRIK VARFJELL

"Imali smo fantastičnu priliku da se plasiramo na Europsko prvenstvo, ali jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Ne želim psovati, ali ovo je jako loše! Nadam se da ćemo ipak uspjeti otići na neko veliko natjecanje u budućnosti", bio je vidno uznemiren Haaland koji na kraju nije bio bauk za srpsku reprezentaciju, kako se to najavljivalo u susjedstvu.

image
FREDRIK VARFJELL

Izbornik Srbije Ljubiša Tumbaković tvrdi da jenjegova momčad sve podredila plasmanu na EURO.

"Za ovu utakmicu smo se spremali posljednjih sedam mjeseci. Sve je djelovalo da će biti lakše i kvalitetnije. Možda bi bilo bolje da smo završili u regularnom dijelu, ali i ovako je slatko. Stvarno smo puno truda uložili, kada je u pitanju skautiranje Norveške, način igre, promijenili smo i sustav. Sve to se događa u kratkom periodu. Borim se za to da budemo prepoznatljivi, da imamo disciplinu, borbenost, želju, htijenje... Ostvarili smo cilj i sada čekamo studeni. Igrat ćemo kod nas i pokušati ostvariti ono što nam je generalni cilj ove godine", zaključio je Tumbaković.

U drugom susretu Škotska i Izrael su su pružili skromnu predstavu bez previše prilika, a odlučili su udarci s bijele točke. Kod Škota svih pet igrača je bilo precizno (McGinn, McGregor, McTominay, Shankland, McLean), dok su za Izrael zabili Bitton, Weisman i Fani, a promašio je Zahavi.

Utakmica Srbije i Škotske igrat će se 12. studenog u Beogradu.

Linker
16. travanj 2024 15:10