ROBERT FAJT/CROPIX Cropix
ZAR JE MOGUĆE?

Velika blamaža na utakmici Hrvatske u Karlovcu! ‘Krepali‘ reflektori, igračice se smrzavale na terenu

Utakmica Hrvatske i Italije nije odigrana u dovoljnoj minutaži, ne zna se što će biti...
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 21. rujan 2021. 19:53

Ajmo jako, od prve minute, viknula je vratarka hrvatske nogometne reprzentacije Doris Bačić na startu kvalifikacijske utakmice protiv Italije igrane na stadionu Branko Čavlović Čavlek u Karlovcu. I zaigrale su jako izabranice Mate Prskala protiv Talijanki, dale su sve od sebe, ali su poražene kao i u utakmici prvog kola kvalifikacija za SP u Australiji i Novom Zelandu koje će se održati 2023.

Nakon poraza od Rumunjki (0-2), uslijedio je i ovaj još teži karlovački (0-5) i teško je za očekivati da naše djevojke mogu dohvatiti jedno od prva dva mjesta u skupini G u kojoj su još Litva, Švicarska i Moldavija, a koje vode direktno, odnosno u doigravanje za plasman na SP. Talijanke su slavile pogocima Gamme (17.) i Giacinti (31. i 47.), Girelli (50.) i Cernoie (81. 11-m).

Ono što boli više od teškog poraza na terenu je nesreća organizatora koja se dogodila u 63. minuti kad su "krepali" reflektori na "Čavleku" te je utakmica prekinuta pri rezultatu 0-4. Nakon kratkog čekanja (sunce je taman bilo zašlo), sutkinja je poslala igračice u svlačionicu, nije odigrana potrebna minutaža da se utakmice zaključi dotadašnjim rezultatom te se je čekao popravak kvara ne baš svakodnevan na Uefinim službenim utakmicama.

Nakon 20-ak minuta igračice su se vratile, reflekteri su počeli reagirati i paliti se, no opet su se ugasili. Prekid je tad još duže trajao i igračice su se doslovno smrzavale na terenu dok su čekale jer je uz Koranu bilo zaista hladno za ovo doba godine. Nakon još jedne runde čekanja, utakmica je ponovno prekinuta pa opet nastavljena nakon ukupno više od sat vremena. Službeno je priopćeno da je bio riječ o kvaru agregata reflektora.

Nakon povratka na teren crveni je karton dobila talijanska vratarka zbog igranja rukom izvan 16 metara, no Talijanke su s igračicom manje zabile još jedan pogodak...

Linker
26. travanj 2024 16:37