THIAGO BERNARDES Dppi Via Afp
ISKRENO O BUDUĆNOSTI

Velika ispovijest Šime Vrsaljka: Bivši Vatreni progovorio o najtežoj odluci i onome što ga tek čeka

Bio je neizostavna karika u reprezentaciji, a posebno u pohodu na srebrnu medalju u Rusiji 2018.
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. travanj 2023. 21:15

Nakon što se u kolovozu prošle godine oprostio od reprezentacije, Šime Vrsaljko je prije nekoliko tjedana i službeno odlučio objesiti kopačke o klin s 31 godinom na leđima. Posljednji klub u njegovoj karijeri bio je grčki Olympiakos s kojim je raskinuo ugovor nakon svega tri mjeseca čim se dalo naslutiti da nema baš više snage boriti se sa stalnim ozljedama. One su se krenule gomilati nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. gdje je Šime bio neizostavna karika u povijesnom pohodu na srebro, ali je istodobno platio skupu cijenu.

Prvi se put nakon odlaska u mirovinu oglasio u intervjuu za RTL kojeg možete vidjeti OVDJE.

- Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio, i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali nastavljam biti u nogometu - započeo je Vrsaljko pa se osvrnuo na medijske natpise koji ga povezuju s ulaskom u menadžerske vode s obzirom na to da je na Transfermarktu osvanula informacija kako se pridružio agenciji Universal Twenty Two koja brine o brojnim igračima, između ostalog i o reprezentativnom kapetanu, Luki Modriću.

image
IVICA DRUSANY/SHUTTERSTOCK Ivica Drusany/shutterstock

- Pratim u većem opsegu nogomet i dublje i više nego prije, tako da imam jasan cilj i stav što želim raditi kao netko tko će i dalje u budućnosti participirati u nogometu, ali ću to zadržati za sebe - podvukao je bivši kockasti kojemu će, kaže, najviše nedostajati reprezentacija.

- Reprezentacija je definitivno bila nešto više od nogometa. Emocija. Svaki trenutak proveden u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bio je poseban - zaključio je Vrsaljko koji je za Vatrene odigrao 52 utakmice i stvorio brojne uspomene.

Linker
08. svibanj 2024 02:56