Artem Dzjuba u akciji na Euru
 EVGENIA NOVOZHENINA Afp
RASKOL U EKIPI

Velika panika u redovima idućeg suparnika Vatrenih: Kapetan i najbolji igrač napušta reprezentaciju!?

Dobili su novog izbornika, koji je već dugo u žestokom i nepomirljivom sukobu s ubojitim napadačem
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. srpanj 2021. 15:18

Nakon što je Valerij Karpin neočekivano za sve postao izbornik Rusije, svjetla reflektora odmah su se tamo usmjerila na - Artema Dzjubu. Naime, kapetan reprezentacije i ponajbolji ruski igrač u sukobu je s Karpinom još iz vremena njihovog zajedničkog rada u Spartaku.

Sve je počelo sad već davne 2009. Dzjuba je tada imao samo 20 godina i navodno je uhvaćen u krađi 23 tisuće rubalja, što je približno oko 2000 kuna. Da stvar bude gora ukrao ih je navodno suigraču iz svlačionice, nekadašnjem reprezentativcu Vladimiru Bistrovu. Uglavnom, Karpin ga je kao tadašnji sportski direktor Spartaka poslao na posudbu u Tomsk.

Dzjuba se otvorio

“Nije više s nama jer je imao sukob s momčadi”, rekao je tada Karpin. - Ne s klubom, to svakako želim napomenuti. Ova odluka nije moja, niti kluba, već igrača.”

U zimi 2011. vratio se Dzjuba u Spartak, a tamo je Karpin u međuvremenu postao trener, gdje je proveo više od dvije godine. Pod vodstvom Karpina, Dzjuba je odigrao 73 meča u kojima je zabio 17 golova, uz 15 asistencija. Sasvim solidan učinak. Međutim, znalo se da njih dvojica nisu u u dobrim odnosima, te je 2013. uslijedila nova Dzjubina posudba, ovaj put u Rostov. Karpin je tu posudbu objasnio činjenicom da u svlačionici ima boljih napadača, a da Dzjubi za razvoj treba konstantna minutaža. Međutim, tad se Dzjuba potpuno otvorio javnosti te progovorio o odnosu s Karpinom.

Ne srećemo se...

“Puno sam puta pokušao postići kompromis s Karpinom, ali nije išlo. Kad sam se vratio iz Tomska, rekao sam mu da želim otići, ali Karpin mi je rekao da je ratna sjekira zakopana. Nažalost, nije bilo tako. Stalno sam bio pod njegovim presingom, govorio bi mi da će zamijeniti ako se ne pokažem u prvih 5 do 10 minuta, a često me je ponižavao kao igrača.”

Dzjuba je 2015. otišao u Zenit, ali nogometni put jednom ga je zgodom ponovno spojio s Karpinom. Prigodom jednog gostovanja u Moskvi u Ritz hotelu naletio je na Karpina. Uskoro je uslijedila velika svađa, koja je umalo okončana s tučnjavom. Susretu je svjedočio novinar Sergej Egorov.

Karpin je u ožujku ove godine gostujući na jednom televiziji dobio pitanje gledatelja: “Pozdravljate li Dzjubu kad se sretnete?”
“Ne. Ne srećemo se”, odgovorio mu je Karpin.

Hoće li se koncem kolovoza ipak susresti u reprezentaciji? Dzjuba je rekli smo kapetan i ponajbolji igrač, centarfor na čijim se širokim leđima već godinama i temelji igra ruskog sastava, a 1. rujna na rasporedu je izuzetno važan okršaj u kvalifikacijama za SP. Rusija protiv Hrvatske...

Linker
23. travanj 2024 10:53