Hossam Hassan

 AYMAN AREF Nurphoto Via Afp
EGIPATSKI MEDIJI

Velikan Egipta na ‘konopcima‘: ‘On je u dvoboju s Hrvatskom doživio sudar s realnošću‘

‘Hrvatska je bila favorit za pobjedu, ali mi smo željeli kreirati iznenađenje‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. ožujak 2024. 19:14

Egipatski dnevnik Ahram izvijestio je o finalnoj utakmici ACUD Cupa između reprezentacija Egipta i Hrvatske igranoj u utorak navečer, a koju je aktualni treći sa SP-a u Kataru riješio u svoju korist rezultatom 4:2.

‘‘Vlašić je poništio pogodak Rabije iz 6. minute. Brončani sa Svjetsko prvenstva 2022. dominirali su u drugom poluvremenu te golovima Petkovića, Kramarića i Majera osigurali trofej. Izbornik Hassan, koji je preuzeo Egipat u veljači, doživio je sudar s realnošću nakon uspješnog debija protiv Novog Zelanda prošlog petka‘‘, navodi se u tekstu.

U opisu događaja na terenu, autor spominje Luku Modrića koji je diktirao igru na sredini terena.

‘‘Hrvatska je preuzela kontrolu igre i izjednačila golom Vlašića lijevom nogom, te je potom nastavila s pritiskom i šansama koje nisu iskoristili Petković, Vida i Pjaca. Petković se potom pogotkom glavom nakon Modrićevog kornera iskupio za raniji promašaj i donio svojoj momčadi vodstvo. Egipat je krenuo po izjednačenje i ostavio rupe u obrani koje je Hrvatska potom iskoristila‘‘, piše u izvještaju.

Isti medij donosi i izjavu egipatskog izbornika.

- Hrvatska je bila favorit za pobjedu, ali mi smo željeli kreirati iznenađenje. Unatoč porazu, puno smo dobili s ovom utakmicom. Želio sam igrati ovaj prijateljski turnir jer će nam je to bila najbolja priprema za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo koje nas čekaju u lipnju - rekao je Hossam Hassan.

Dodao je kako će Egipat biti bolji kad momčad bude kompletna jer su protiv Hrvatske nedostajala petorica važnih igrača, među njima i najbolji, Liverpoolov superstar Mohamed Salah...

Linker
16. svibanj 2024 18:39