SRDJAN VRANCIC/CROPIX
IZBORNIK PRELOMIO

Veliki preokret! Dalić otkrio nove vijesti o Lovrenu: ‘Više nemam dilema, znam tko ide na Euro‘

‘Oporavlja se iznad svih očekivanja, iskreno, nismo očekivali da će za svega par dana biti ovako‘
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2021. 18:59

Dan uoči prve pripremne utakmice za Europsko prvenstvo, one koju će Hrvatska u utorak u Velikoj Gorici odigrati protiv Armenije, novinarima su se obratili izbornik Zlatko Dalić i Marcelo Brozović.

Najveća i najljepša vijest s ove press konferencije tiče se Dejana Lovrena koji se oporavlja i definitivno ide na popis za Europsko prvenstvo! Izbornik je prelomio, vidio da se situacija sa senatorom Vatrenih razvija bolje i brže nego što je bilo tko očekivao i čini se da smo otprilike dva tjedna prije početka natjecanja dobili konačni popis.

"Iznad svih očekivanja se oporavlja. Nismo iskreno očekivali da će biti u toj fazi za par dana. Njegova želja i volja su neupitni. Ali opet, moramo biti pažljivi. Definitivno ide na popis i ide s nama. Ova 23 igrača iz Rovinja plus tri vratara i to je to. Dilema više nema. Rekao sam prije Uremoviću, prevelik je rizik da imamo dva igrača koji nisu sasvim zdravi. Ovo što je bilo u Rovinju - to je to. Što se tiče Dejana, on možda neće biti za prvu utakmicu 100 posto, ali imamo i nakon toga utakmice", otkrio je izbornik Dalić.

Hrvatska će tijekom Eura, umjesto u škotskom St. Andrewsu, na kraju boraviti u Rovinju.

"Izabrali smo kamp u Škotskoj, ali po preporuci UEFA-e je to bio veliki rizik za nas. Da maknemo tu nervozu, odlučili smo naći drugi kamp. Posebno u Londonu, ali uvijek se nešto nije poklapalo - ili teren ili hotel. Odlučili smo ostati Hrvatskoj. Mislim da je to najbolje na kraju. Tu smo u svojoj zemlji, među svojim ljudima. Imat ćemo svoj mir i koncentraciju. Ono što nam je najvažnije - u Rovinju imamo jako dobar teren za trening. To nam je prvi i osnovni uvjet", dodao je izbornik.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Boji li se Dalić navale navijača?

"Daj Bože da bude euforija i da dođu svi u Rovinj, ali mi znamo što nam je posao i zbog čega smo tu. Razgovarao sam s igračima da samo mi tu zbog utakmica, a ne zbog euforije i slikanja te da to moramo svesti na najmanju moguću mjeru. Ali se nadam da će biti euforije i da ćemo biti meta svih tih lijepih stvari."

Eksperiment ili najjači sastav protiv Armenije?

"Sutra dajemo šansu svima kojima je možemo dati. Pokušat ćemo, vidjeti, probati, a neke ćemo i sačuvati. Rezultat je važan jer nosi atmosferu, samopouzdanje,... Igrat ćemo punom snagom, ali rasporedit ćemo minute i igrati u dva sistema - jedan u prvom, a jedan drugom poluvremenu", zaključio je Dalić.

Marcelo Brozović prvi se put pojavio pred hrvatskim novinarima na jednoj press konferenciji Saveza.

"Osjećam se dobro. Odmorio sam se 2-3 dana nakon završetka sezone i odmah smo krenuli s pripremama. Stvarno dobro treniramo i atmosfera je stvarno dobra", rekao je Broz.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Kako gledate na Vedrana Ćorluku koji sada ima jednu novu ulogu?

"Kakav je bio na terenu, takav je i izvan njega. Uvijek je imao karakter i što god je rekao uvijek bi ga poslušali. Sigurno će nam biti od velike pomoći."

Baza u Rovinju?

"Mislim da je ovo najbolje za nas. Tako smo odlučili s izbornikom i s par igrača."

Što Hrvatska može na Euru?

"Mislim da možemo jako puno. Ali vidjeli smo da ako pristup nije pravi i ako nismo na sto posto da će onda biti problema. Idemo vidjeti te prve utakmice, da prođemo grupu, pa ćemo vidjeti što i kako dalje", zaključio je Brozović.

Linker
20. travanj 2024 16:35