StoryEditor
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
SADA SE ZNA

VELIKI PREOKRET, NASTAVAK UTAKMICE HRVATSKA - KOSOVO DANAS U 14.30 Iz HNS-a stigla službena potvrda, Vatreni love nova tri boda

Autor: HinaObjavljeno: 03. rujan 2017. 12:33

Prekinuta utakmica Hrvatske i Kosova u kvalifikacijama za SP 2018. nastavit će se u nedjelju u 14.30 sati na maksimirskom stadionu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

 "Danas u 9.00 sati u Zagrebu je održan sastanak Fife s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i Kosovskog nogometnog saveza (FFK) i službama zaduženima za organizaciju utakmice na kojem je utvrđeno kako će se utakmica Hrvatska - Kosovo, koja je u subotu prekinuta zbog kiše, nastaviti od 22. minute u nedjelju, 3. rujna, u 14.30 sati na stadionu Maksimir", objavljeno je u nedjelju prijepodne na  internetskom portalu HNS-a.

 "Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom, te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9.00 sati. Uoči sastanka, Fifin delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati. Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza, i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati od 22. minute kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku. FIFA se je zahvalila savezima Hrvatske i Kosova na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije", navodi se u priopćenju na internetskom portalu HNS-a.

 Subotnja utakmica između nogometaša Hrvatske i Kosova prekinuta je u 22. minuti zbog nemogućih uvjeta za igru, odnosno zbog natopljenog terena na stadionu u Maksimiru. Zbog kišovitog vremena teren je bio toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimirskog travnjaka.

 Utakmica je privremeno prekinuta u 22. minuti. Prekid i konzultacije trajali su desetak minuta, a onda je sudac utakmice Šveđanin Stefan Johannesson u dogovoru sa Fifinim delegatom odlučio definitivno prekinuti susret.

 U subotu navečer na Fifinom twitter profilu objavljena je informacija kako će se prekinuta utakmica odigrati u nedjelju, 3. rujna, ali iz hrvatskog tabora su tvrdili da to nije točno, te da se traži novi termin za odigravanje utakmice. No, na kraju se ipak igra u nedjelju, a ovakva odluka ne ide na ruku "vatrenima", koji u utorak (5. rujna) gostuju u Turskoj.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

Linker
17. lipanj 2020 16:48