Jospi Šutalo je pod posebnim povećalom zbog odličnih nastupa u Ligi nacija

 FRANCK FIFE Afp
SVI SU ČULI ZA NJEGA

Veliko priznanje za novu zvijezdu i hit-igrača Vatrenih: Izabran u idealnu momčad ovosezonske Lige nacija!

Hrvatska je dobila nekoliko sjajnih mladih igrača na utakmicama Lige nacija, a to potvrđuju i brojke.
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2022. 17:59

Josip Šutalo oduševio je nogometnu Europu svojim igrama u dresu hrvatske reprezentacije. Mladi Dinamov stoper debitirao je za Vatrene u Kopenhagenu protiv Danske i na toj utakmici ostavio odličan dojam, a samo tri dana poslije briljirao je i protiv Francuske u Parizu.

Te igre drastično su povećale zanimanje klubova za Šutala koji bi vrlo lako već ovog ljeta napustiti Maksimir, a danas je 22-godišnji stoper dobio novi priznanje. Naime, nogometna stranica WhoScored, koja je specijalizirana za statističke podatke, uvrstila je Šutala u idealnu momčad divizije A Lige nacija bazirano na četiri utakmice koje su odigrane u lipnju.

Šutalo je u toj idealnoj momčadi jedini Hrvat, a s prosječnom ocjenom 7,62 najbolji je stoper u cijeloj elitnoj diviziji Lige nacija. Društvo mu na stoperskoj poziciji čini Nico Elvedi koji ima prosjek 7,44. Najbolje ocijenjeni igrač u lipanjskim utakmicama je Memphis Depay koji ima prosjek 8,01, a najbolja postava izgleda ovako:

Pentz (Austrija) - Cancelo (Portugal), Elvedi (Švicarska), Šutalo (Hrvatska), Mendes (Portugal) - Rodri (Španjolska), Carvalho (Portugal), Tielemans (Belgija), De Bruyne (Belgija) - C.Ronaldo (Portugal), Depay (Nizozemska).

image

Najbolja momčad sezone skupine A Lige nacija

WHOSCORED

Šutalo je izabran i u najbolju momčad četvrtog kola Lige nacija na račun utakmice koju je odigrao protiv Francuske, a u toj postavi mu društvo pravi još jedan 22-godišnji Hrvat, Josip Stanišić. On je zauzeo mjesto na desnom boku, Šutalo na stoperskoj poziciji, a ta postava ovako izgleda:

Omlin (Švicarska) - Stanišić (Hrvatska), Elvedi (Švicarska), Šutalo (Hrvatska), Nagy (Mađarska - Jensen (Danska), Hojbjerg (Danska), Tielemans (Belgija), Sallai (Mađarska) - Werner (Njemačka), Gakpo (Nizozemska).

image

Najbolja momčad kola skupine A Lige nacija

WHOSCORED

Linker
23. travanj 2024 04:19