Rob Page

 NICOLAS TUCAT Afp
DOBRE VIJESTI ZA VATRENE

Velšani uopće nisu trenirali na Poljudu, a imaju i novi problem: ‘To je dosta velik udarac za nas‘

Nakon presice Hrvatske, pred novinarima su se u Splitu pojavili velški izbornik i kapetan
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 20:15

Izbornik Walesa Rob Page na Poljudu je potvrdio da u subotnjem okršaju prvog kola kvalifikacija za EURO 2024 protiv Hrvatske neće moći računati niti na napadača Johnsona. Uz ostale izostanke.

- To je dosta velik udarac za nas, ali tako je kako je. Imam nekoliko svježih lica koja su nam donijela novu energiju. Nastojat ćemo ga zamijeniti na pravi način, ali bojim se da ga nećemo imati niti u drugom dvoboju.

Velšani nisu trenirali u Splitu, to su odradili u svojem kampu u Walesu. O Hrvatskoj je kazao:

- Oni su treći na svijetu, imaju najbolji vezni red na svijetu. Razmišljamo cijeli tjedan kako ih zaustaviti. Vjerujem da ćemo pronaći odgovor na njihovu igru, imamo ideje. Stadion izgleda jako lijepo, preko trideset navijača stvorit će sjajnu atmosferu, a naših će biti 1800. I oni itekako dobro znaju navijati i očekujem da ćemo čuti njihovu podršku.

Kako je Aaron Ramsey, sad vam je on najvažniji igrač?

- Vrlo sam zadovoljan kako on to radi, ponosan sam na njega, sad je on uzor našim mladim igračima, nakon što se oprostio Bale.

O rezultatskim očekivanjima je kazao.

- Mi smo se naučili plasirati na velika natjecanja, sad je to minimum. Želimo igrati sve bolje i očekujemo novi plasman na veliko natjecanje. Igramo svaku utakmicu na pobjedu, tako ćemo probati i protiv Hrvatske, pa Latvije i u svom ostalim dvobojima - kazao je Page.

Referirao se na Modričevu izjavu o odlasku Balea, njegovu misao da će sada Wales igrati više momčadski nego prije.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali Gareth ne bi bio što je bio da nije bilo momčadi. I s njim smo igrali momčadski. Nedostajat će nam Bale, ali to je ujedno prilika i za naše mlađe igrače da se nametnu.

Potom je vrlo optimistično ustvrdio:

- Bili bismo zadovoljni sa četiri boda u prve dvije utakmice.

Kao kapetan medijima se obratio i Aaron Ramsey.

- Kako je biti kapetan? Briljantno, veliko iskustvo za mene, vrlo pozitivno, dečki su me sjajno prihvatili. To što nema nekih igrača prilika je za mlađe, mi znamo što nas čeka, najbolja trojica igrača na sredini terena na svijetu. Bit će to jako teško za nas protiv Modrića, Brozovića i Kovačića. Ono što Modrić radi u svojim godinama nevjerojatno je i nadasve inspirativno.

Može li i on tako dugo?

- Vidjet ćemo. U novom smo ciklusu i stvaramo novu momčad. Najvažnije je da odigramo dobro, a rezultat će doći sukladno igri. Mi s velikim ponosom igramo za Wales i ono što sam slušao ranije, sad ću ja govoriti mlađim suigračima. Dat ćemo najbolje od sebe, to je sigurno - zaključio je Ramsey.

Linker
18. svibanj 2024 18:48