Šime Vrsaljko i Raheem Sterling
 FRANK AUGSTEIN Afp
IZJAVE S WEMBLEYJA

Vida: ‘Jednom nam prođu i zabiju!‘; Vrsaljko: ‘Nismo bili katastrofa, ma nemam pojma kako je to uspio‘

‘Moramo u kontinuitetu biti bolji. Znamo svoj cilj, mislim da ćemo u njemu i uspjeti...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2021. 17:21

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom je otvorila nastup na Europskom prvenstvu. Engleska je na Wembleyju golom Raheema Sterlinga iz 57. minute slavila minimalnim rezultatom. Vatreni će u sljedeće dvije utakmice, protiv Češke i Škotske tražiti svoju priliku za bodove i prolazak skupine te ulazak u osminu finala.

Nakon uvodnog dvoboja Dalićevih izabranika, oni su se, takav je naš dojam, pomirili s porazom te će biti još motiviraniji za nadolazeće obveze...

- Treba čestitati Engleskoj. Bili su bolji, mi smo dali sve od sebe i borit ćemo se do kraja. Nećemo se predati, znamo koji je naš cilj - prolazak skupine. Radili smo na tome da ne izlazimo puno, a eto, prvi puta kada smo izašli, utrčali su nam iza leđa i na našu žalost poentirati - rekao je Domagoj Vida nakon utakmice.

Pred kamerama HTV-a u mix-zoni na Wembleyju pojavio se i Joško Gvardiol. Debitant, naš najmlađi na velikim natjecanjima

- Znali smo kakva nas utakmica čeka. Englezi su jedni od favorita, nismo danas dali svoj maksimum. Možemo puno bolje. Ne preostaje nam ništa drugo nego okrenuti se sljedećoj utakmici. Bit ćemo maksimalno pozitivni, znamo da će biti sve OK. Moj osjećaj nakon debija je sjajan, mogu samo zahvaliti igračima na tome što su mi pomogli da se na svom debiju osjećam što laganije. Ovo nam je prvi poraz, bit će bolje... - rekao je novi igrač RB Leipziga.

Šime Vrsaljko bio je možda i najiskreniji:

- Znali smo da će biti teško, da će nas pritisnuti na otvaranju i imati svoje šanse. Cjelokupno, imali smo dobrih trenutaka, kao i oni... Ali, u sljedećim utakmicama moramo biti bolji. Nismo bili katastrofa, ali moramo u kontinuitetu bolje. Ovo je turnir, naš je cilj proći grupu i mislim da ćemo moći. Glavu gore, analizirat ćemo ovo sve... Pogodak? Iskreno, u tom trenutku nisam vidio. Kad je lopta došla nastojao sam uklizati i spasiti, ali u tom sendviču nije mi jasno kako je došao do lopte prije mene... Bio je za centimetar spretniji, ali to je nogomet...

Josip Brekalo ušao je za zadnjih dvadesetak minuta:

- Znali smo da će nas stiskati, obranili smo se. Zatim smo računali da će doći naš dio igre, uspjeli smo uspostaviti kontrolu, ali dobili smo gol. Prikazali smo solidnu igre, naravno ima puno stvari koje se moraju popraviti, ali mislim da možemo s optimizom gledati na sljedeće susrete.

Linker
22. travanj 2024 11:54