Borna Sosa
 SCREENSHOT TWITTER
SVE JE JASNO

Video: Borna Sosa jasno odgovorio Nijemcima! ‘Da, postoji mogućnost da na Euru zaigram za Elf‘

Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu
Piše: SNObjavljeno: 08. svibanj 2021. 08:29

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa jučer je bio glavna sportska tema gotovo svih medija u Njemačkoj, ali i tako i onih u Hrvatskoj. Naime, kao grom iz vedra neba pojavila se vijest kako bi Sosa u nekoj bližoj budućnosti mogao zaigrati za reprezentaciju Njemačke.

Jedan od najvećih hrvatskih mladih talenata konkurira za popis za EURO njemačkog izbornika Joachima Löwa, a list Bild je objavio da će Borna Sosa sigurno biti na popisu njemačke reprezentacije.

- Sosa je bio aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija s kojima je postizao uspjehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Od Borne očekujemo da nastavi s dobrim igrama u Stuttgartu i na taj se način još više približi A reprezentaciji. Naravno, svaki igrač ima pravo odlučiti koju zemlju želi predstavljati, ako ima takve opcije - poručio je izbornik Vatrenih Dalić.

Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu. Igra za njemački Stuttgart koji je u utakmici u petak bio bolji od Augsburga 2:1, a Sosa se nakon utakmice osvrnuo na čitavu temu oko igranja za moćni Elf.

- Bio sam u kontaktu s Oliverom Bierhoffom i pričali smo o toj temi, ne samo o Euru, nego i o mojoj budućnosti da zaigram za Njemačku - rekao je Sosa koje je novirnar potom upitao znači li to da bi na Euru mogao igrati za Njemačku:

- Da, mogućnost postoji.

Linker
26. travanj 2024 19:57