Prvi gost Eurocasta bio je Zoran Zekić
 SN
EUROCAST - SVAKO JUTRO U 9!

VIDEO: ‘Da Dalić kaže da će igrati sa četiri stopera, ja potpisujem! A jedan igrač konačno će biti pravi‘

Svakoga jutra gledajte novu, posebnu emisiju posvećenu Euru na portalu SN i našem Youtube kanalu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2021. 08:38

Napokon. Točno 364 dana što je Europsko prvenstvo originalno trebalo započeti, večeras će se u Rimu zakotrljati prva lopta u sklopu ovog natjecanja. Točno u 21 sat počinje utakmica između Italije i Turske, a s početkom Eura počinje i Eurocast, specijalni podcast koji će se emitirati svakog dana sve do 11. srpnja, odnosno završetka Europskog prvenstva.

Svakog jutra ćete na portalu Sportskih novosti i našem Youtube kanalu gledati emisiju posvećenu Euru, a uz naše novinare ugostit ćemo nogometne stručnjake, trenere i igrače koji će nam pomoći u analizi svih zanimljivih događaja s Eura. Najave utakmica, analize odigranih, razgovori o igračima koji su obilježili Euro uz neizbježne prognoze rezultata čekaju vas svakog dana od 9 sati. Naravno da će nam u glavnom fokusu biti hrvatska reprezentacija i nastup Vatrenih na Euru.

Prvi gost Eurocasta bio je Zoran Zekić, hrvatski trener koji je sezonu završio u mađarskom Diosgyoriju. S njim ćsmo porazgovarati o svim dvojbama koje ima Zlatko Dalić uoči utakmice protiv Engleske, izdvojiti favorite Eura, kao i one koji bi mogli podbaciti, te najaviti utakmicu između Italije i Turske.

Hrvatska na Euru, kako će izgledati?

"Mi nismo nikad briljirali u prijateljskim utakmicama. Mislim da ćemo biti dobri, imamo dobru momčad, izbornika koji to sve zna posložit, a o motivima ne treba posebno pričati", rekao je Zekić.

"Dalić ima igrača koji su igrali između 50 i 60 utakmica, koji su potrošeni. Ima i onih koji su manje potrošeni. Vjerujem da je uspio sve iskombinirati u momčad koja će biti puna energije", dodao je Zekić.

Odluka HNS-a da ostanemo doma nakon propadanja kampa u Škotskoj?

"U ovom trenutku mislim da je to najbolje rješenje. Što se tiče tog nekog ritma mislim da je to prednost. To su igrači koji igraju u velikim klubovima i navikli su na putovanja."

Tko bi trebao zaigrati na poziciji napadača?

"Ja bih zaigrao i s Kramarićem i Petkovićem. Možda bih Kramu stavio malo na stranu, ali onda bi trebalo i promijeniti sustav. No, izbornik će odlučiti. Mi ćemo biti izbornici nakon utakmice, ha, ha..."

Ima li toliko izbornika i u inozemstvu kao u Hrvatskoj?

"Ima, ali ne toliko. U tome smo svjetski prvaci."

Treba li Gvardiol biti u prvoj postavi?

"On će nam biti velika snaga ubuduće, u idućih 10, 15 godina. Žao mi je što ga nisam vodio u reprezentaciji na njegovoj pravoj poziciji stopera...Najmanje je bitno kad pričamo o imenima, najbitnija je momčad i rezultat. Da izbornik kaže da trebamo igrati sa četiri stopera iza, a sve zbog rezultata, to bih potpisao. Nije izborniku lako..."

Prognoza rezultata Hrvatske i Engleske?

"Remi, 2:2."

Tko će osvojiti Euro?

"Njemačka, Francuska, Portugal, Belgija. Belgija bi mogla otići više nego do sada. Tko bi mogao iznenaditi? Švicarska mi se tako čini."

Individualno, tko vam se jako sviđa, tko bi mogao obilježiti natjecanje?

"Ima ih zbilja jako puno. Ne znam, Mbappe...On će biti teško zadrživ..."

Nedostaje li nam Mandžukić?

"On je bio igrač koji je davao takvu energiju, on bi stavio glavu tamo gdje netko ne bi ni kopačku. Nedostaje nam da, ne zato jer su Kramarić ili Petković loši, nego jer je on davao tu energiju."

Tko bi iz sjene mogao obilježiti igru Hrvatske?

"Mislim da će Kovačić preuzeti teret na sebe. Ima 4 Lige prvaka, ima tu energiju. Mislim da će on napokon biti na top razini koja se očekuje od njega."

Večeras je otvaranje EURA, Italija ili Turska?

"Sigurno je Italija favorit, ali prva je utakmica i uvijek je prva utakmica teška, pogotovo za domaćina. S druge strane, Turska je odigrala par fantastičnih utakmica u posljednje vrijeme, recimo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Nizozemske, a imaju i nekoliko odličnih obrambenih igrača. Očekujem tvrdu utakmicu s malo golova, a prognoziram rezultat 1:1".

Linker
24. travanj 2024 09:25