Navijači su pjevali na ulicama Splita

 DUJE KLARIC/CROPIX
KRENULO JE

VIDEO/FOTO: Pogledajte noćni show sa splitskih ulica, navijači uz bakljadu pjevali po kafićima

Ako je suditi po ovome, sutra će Ruse dočekati pravi pakao. Atmosfera se već zahuktava.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2021. 00:26

Sve se otprilike zna. Ne poremeti li kiša planove mnoštva hrvatskih navijača, Split bi cijele nedjelje trebao biti prošaran kockicama, crvenim i bijelim. Navijački korteo, put prema Poljudu sa splitske Rive obilježit će dan. Pjevat će se Vukovaru i Škabrnji, uz put će se Splićani i podsjetiti raznih karusela iz povijesti, kada su hodili prema Starom placu na Hajdukove utakmice...

Već dobro poznati dekor uveličat će uvertiru za utakmicu odluke. Nećemo je nazvati utakmicom generacije, jer mnoštvo igrača u sastavu Zlatka Dalića, kao i on sam, imalo je i veće okršaje, ali... Ovaj je poseban. Ruse nismo nikada dobili, a sada nam samo pobjeda igra za izravni plasman u Katar.

Video: Duje Klarić / Cropix

Kakva je atmosfera u dalmatinskoj metropoli noć prije utakmice? Vatrena! Dobili smo snimku jedne bakljade u centru grada. Nismo sigurni u točan broj zapaljenih baklji, kao niti u to je li to bila jedina bakljada, ali bila je - sjajna.

Video: Tomo Ničota

Pjevaju navijači i po kafićima, gradskim trgovima, zagrijavaju se glasnice i dlanovi za sve ono što će uslijediti već od ranog nedjeljnog jutra.

Video: Tomo Ničota

Naišli smo i na dva ruska navijača. I oni pjevaju, kao i uvijek, kao što je to uobičajeno u Rusa, feštaju, vesele se. Kako i ne bi. Pa oni su ti koji trenutno imaju dva boda više od Vatrenih. Rusija ne mora pobijediti, ali ne smije izgubiti...

Video: Tomo Ničota

Linker
17. svibanj 2024 07:52