Marko Udovčić s obitelji

 DRAŽEN ANTOLIĆ
LUDNICA U WALESU

VIDEO Hrvat na štakama stigao u Cardiff: ‘Viličar mi je prešao preko noge, ni to me nije zaustavilo‘

‘Rezultat? Pobijedit ćemo 2:0‘, kazao je Marko Udovčić
Piše: Dražen Antolić iz CardiffaObjavljeno: 15. listopad 2023. 18:36

Na ulicama Cardiffa smo prije utakmice Walesa i Hrvatske sreli neke hrvatske navijače s vrlo zanimljivim životnim pričama. Naročito je inspirativna priča Marka Udovčića.

Taj strastveni navijač Vatrenih živi u Irskoj, u Dublinu. U društvu obitelji u Wales je došao - na štakama. Razlog? Viličar mu je, vjerovali ili ne, prije pet dana prešao preko noge. Slomljena je, natečena, ali to ga nije omelo da još jednom dođe podržati Vatrene. Kaže nam, bio je i u Rotterdamu na završnici Lige nacija.

- Mene ništa ne može zaustaviti. Rezultat? Pobijedit ćemo 2:0 - kaže nam dobro raspoloženi Marko Udovčić.

Video: Tom Dubravec/Cropix

Iz Dublina je put velške prijestolnice potegnula još jedna grupica ljudi. Pretežno su iz srednje Bosne, a predvodi ih Ivica Šantić iz Viteza.

- Šef na poslu u Dublinu rekao mi je da nek‘ se niti ne vraćam na posao ako Hrvatska danas izgubi. Kad smo igrali s Engleskom u polufinalu SP-a u Rusiji, moj škotski kolega na poslu isto mi je tako rekao. Nek‘ ne dolazim ako Englezi dobiju. E kad smo dobili Engleze, vratio sam se na posao, a Škot je pozvao sve u firmi da mi zaplješću. Sjajne scene - priča Šantić.

Video: Tom Dubravec/Cropix

Sreli smo u Cardiffu i školskog kolegu izbornika Zlatka Dalića. Zove se Mate Jozić, iz Livna je, ali živi i radi u Irskoj. Stigao je u društvu škotske prijateljice Katie McKenna. Katie i Mate upoznali su se prije sedam godina kada je ona bila na razmjeni studenata u Splitu.

- Idem na sve utakmice Hrvatske kada mogu. Jako sam zavoljela Hrvasku, ušla mi je u srce. Prekrasna je to država sjajnih ljudi - kazala nam je Katie.

Linker
13. svibanj 2024 02:32