DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POMOGLI NAM AUSTRIJANCI

VIDEO: Hrvatska izgubila nakon velikih gafova! Mladi Vatreni se probudili u nastavku, ali bilo je kasno

Hrvatska U21 reprezentacija izgubila je od Finske s 3:2 u Varaždinu u kvalifikacijama za Euro
Piše: Sportske novosti, Davorin OlivariObjavljeno: 29. ožujak 2022. 17:05

HRVATSKA - FINSKA 2:3 (J. Šutalo 70', Fruk 87' / Skyttä 11', 29', Ablade 45+3')

HRVATSKA (3-5-2): Kotarski - J. Šutalo Vušković, Stanišić (od 46. Pršir) - B. Šutalo, Sučić (od 63. Beljo) Palaversa (od 80. Fruk), Baturina (od 63. Vidović), Franjić - Šimić, Marin (od 46. Biuk).

Izbornik: Igor Bišćan.

FINSKA (4-4-2): Sinisalo - Hamalainen, Tihi, Koski, Tauriainen - Antman, Suhonen, Marhiev, Skytta - Ablade (od 46. Mommo, od 89. Vananen), Hakans (od 90. Vidjeskog).

Izbornik: Juha Malinen.


Finska je, možemo kazati senzacionalno svladala Hrvatsku i zakomplicirala joj put prema prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu na Europsko prvenstvo 2023. godine. Definitivno smo vidjeli najgoru igru mlade vrste otkako je izbornik Igor Bišćan. Sve je do ove akcije bilo idealno, Hrvatska je imala šest pobjeda iz šest utakmica, a onda su naši protiv Austrije i Finske u Varaždinu uzela samo bod. Šteta, u ovim varaždinskim ogledima se već mogao osigurati Euro, a sad nam ostaje velika borba u lipanjskoj akciji kvalifikacija.

Ajme majko, Bože pomozi! Tako je izgledalo prvo poluvrijeme mlade hrvatske vrste u Varaždinu. Bio je to pravi nogometni horor Bišćanove momčadi, nešto zapravo nevjerojatno, totalno neočekivano. Igrali su naši dečki kao 'prvi ljudi' koji se tek upoznaju s krpenjačom, kako neki neki skroz netalentirani početnici koji su izabrali krivi sport. Zaista, kao da je iz njih netko isisao sav talent i znanje.

Da će biti tako, vidjelo se već na početku, nije prošlo niti tri minute, a Bayernov Stanišić se poigravao u svom šesnaestercu, izgubio je loptu na nekih pet metara iskosa, srećom udarac koji je uslijedio nakon toga obranio je Kotarski. Međutim, uskoro hrvatski vratar radi neoprostivu grešku, na metar od svog gola htio je driblati, nogu je samo podmetnuo Skytta i eto, nakon katastrofalne greške Finci su poveli.

Pomislili smo ipak, događa se, valjda će neotganiziranost, zbunjenost i dezorijentacija Bišćanovih štićenika ubrzo prestati. Naročito kad je dvije minute nakon vodstva Finaca opalio Sučić s vrha šesnaesterca, a finski vratar Sinisalo je jedva obranio. Međutim, krivo smo mislili. Noćna varaždinska mora naših je nastavljena.

Do kraja prve dionice više nisu stvorili niti jednu pravu priliku, igrali su užasno loše, a Finci su - trpali. Zapravo, poigravali su se s Hrvatima. Što li nam je samo radio Hakans, bušio je hrvatsku obranu kako je htio, probijao je sredinu, po boku... Tako je o došlo do drugog pogotka, Hakans se probio, zavrnuo a Skytta je opet pogodio iz blizine. Finska je prema Hrvatskoj djelovala kao neka premoćna vrsta, kojoj se ne može parirati. Po izgubljenoj lopti Hrvata, sjajno su kretali u tranziciju igre, vrlo brzo su dolazili pred šesanesterac.

Točka 'na i' užasne predstave mlade hrvatske vrste stigla je u drugoj minuti sudačke nadoknade prve dionice. Josip Šutalo je ovoga puta želio driblati ispred svog šesnaesterca, izgubio je loptu, ona je na kraju došla do Abladea koji iz blizine pogađa mrežu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je djelovala mnogo bolje, stiskala Fince, bilo je i dobrih prilika (Beljo, Pršir, J. Šutalo), a Bišćanova vrsta nije iskoristila niti jedanaesterac, Sinisalo je obranio Šimiću.

Ipak, Josip Šutalo je uspio zabiti dvadesetak minuta prije kraja, nada se javila. A kad je zabio Toni Fruk u samoj završnici, nada je narasla do neba.

Bišćanovi dečki su pritisli u tim zadnjim minutama, lopte su stalno bile u šesnaestercu gostiju, ali bilo je premalo vremena za preokret.

Da smo u prvoj dionici igrali kao u drugoj, Hrvatska ne bi doživjela poraz. Jednostavno, Hrvatska se prekasno probudila, što je Bišćanovim dečkima bilo u prvoj dionici?


PRIJENOS UŽIVO

90'+2' - Završena je utakmica u Varaždinu. Hrvatska U21 reprezentacija je izgubila s 3:2 od Finske. Probudila se Bišćanova momčad u drugom poluvremenu, ali bilo je prekasno za potpuni povratak. Dobra stvar za Hrvatsku je pobjeda Austrije protiv Norveške 2:1. Hrvatska nakon osam odigranih utakmica predvodi kvalifikacijsku skupinu sa 19 bodova iz 8 utakmica. Austrija je druga sa 16 bodova iz 9 utakmica, dok su trećeplasirani Norvežani sa 15 bodova, ali i sedam odigranih utakmica.

87' - GOL! Hrvatska je smanjila na 2:3, zabio je džoker s klupe Fruk dalekometnim udarcem malo izvan ruba kaznenog prostora!

80' - Fruk je zamijenio Palaversu.

79' - Redaju se sada prilike, ali i promašaji Hrvatske. Pršir se sada našao u sjajnoj poziciji, ali Sinisalo brani lakoćom njegov slabi udarac.

76' - Lijepa prilika Hrvatske! Potegao je Beljo koji je ušao u šesnaesterac, pucao ljevicom, ali njegov udarac odlazi tik pokraj vratnice. Prava šteta.

70' - GOL! Hrvatska je ipak uspjela zabiti i smanjiti na 3:1, zabio je Josip Šutalo glavom nakon asistencije Franjića.

68' - Jedanaesterac za Hrvatsku, srušen je Franjić u šesnaestercu, ali Roko Šimić nije uspio zabiti. Udarac s bijele točke obranio mu je Sinisalo koji je pročitao njegovu namjeru i pogodio stranu.

64' - Nove izmjene kod Hrvatske, Beljo je zamijenio Sučića, a Vidović Baturinu.

62' - Finska opet prijeti preko jednog od najboljih pojedinaca. Pucao je Häkans, ali Kotarski je siguran.

58' - Najbolja prilika Hrvatske na utakmici. Biuk je lijepo pronašao Boška Šutala na drugoj vratnici, ovaj je pucao, ali Sinisalo sjajno brani.

55' - Gužva u kaznenom prostoru Finske, uspjela je Hrvatska uputiti udarac, ali isti je završio u bloku.

52' - Nakon šest minuta igre u nastavku nema prilika za Hrvatsku.

46' - Dvije promjene kod Hrvatske na početku drugog dijela, Pršir je zamijenio Stanišića, a Biuk Marina. Kod Finske je Mömmö zamijenio Abladea.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

45'+3' - GOL! Finska je opet zabila, Hrvatska na odmor odlazi sa zaostatkom 0:3, zabio je Ablade. Finska je iskoristila pogrešku Josipa Šutala nedaleko od šesnaesterca , Ablade je ostao sam i zabio nakon lijepe asistencije Suhonena.

42' - Hrvatska nikako da pronađe svoju igru i upostavi pravi ritam protiv Finske. Niti nakon primljenog drugog gola Bišćanovi se izabranici nisu 'probudili'.

29' - GOL! Finska vodi 2:0, opet je zabio Skyttä! Bila je to vrlo dobra akcija Finske po lijevoj strani, prošao je po boku Häkans, ubacio u sredinu, a tamo je najbrži Skytta koji prizemnim udarcem savladava Kotarskog.

28' - Novi pokušaj Hrvatske da ugrozi vrata Sinisala iz kornera, ali finska obrana uspijeva izbaciti loptu.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

22' - Nova opasnost za gol Hrvatske, ali Kotarski brani.

20' - Novi pokušaj Hrvatske prema vratima gostiju, opet preko Sučića, ali njegov je udarac neprecizan.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

14' - Nakon primljenog gola pokušala se Hrvatska brzo vratiti, ali zasad nema gola. Vrataru Finske prijetio je Sučić, ali ovaj je obranio.

11' - GOL! Finska vodi, zabio je Skyttä! Golu je prethodila velika pogreška našeg vratara Kotarskog koji je nepotrebno išao driblati pred svojim golom, praktički na gol crti, a Skytta mu je presjekao loptu i ugurao ju u mrežu.

8' - Pokušala je sada Hrvatska iz dva prekida i kornera kojeg su izveli Sučić i Palaversa, ali Finska se obranila.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

3' - Prva prijetnja na utakmici i to za Finsku. Pucao je Marhiev, ali Kotarski brani.

1' - Počela je utakmica u Varaždinu.

17.00 - Poznati su sastavi za okršaj Hrvatske i Finske u Varaždinu. Pogledajte za koje se igrače odlučio Igor Bišćan.

Linker
26. travanj 2024 12:23