Detalj s utakmice Hrvatska - Bugarska

 ANTE CIZMIC/CROPIX
PODCAST SN

VIDEO: ‘Kramarić bolji od Livaje i Budimira, korak natrag za Pongračića, jedan naš veznjak vrlo loš!‘

Odmah nakon utakmice u Dohi donosimo analizu igre Vatrenih. Gost je bio bivši igrač i trener Dinama
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 29. ožujak 2022. 18:40

Hrvatska je odigrala i drugu pripremnu utakmicu u Kataru. Nakon 1:1 protiv Slovenije u subotu, danas su 'Vatreni' pobijedili protiv Bugarske 2:1 te tako zaključili ovo reprezentativno okupljanje.

U našem studiju utakmicu su, uz voditelja Emira Fuluriju, analizirali bivši igrač i trener Dinama Mario Cvitanović te glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.

"Ako su ocjene od 5 do 10, za izvedbu u prvom poluvremenu i dijelu drugog našim bih igračima dao čistu 'peticu'. Nakon ulaska senatora bilo je nešto bolje, za 'šesticu', dakle ukupno 5,5. U startnih 11 nitko nije igrao dobro", rekao je Šola u uvodu dok je Cvitanović analizirao neke pojedince.

"Mislim da je Dalić sada samo potvrdio svoja saznanja kako je, recimo, Perišić neprikosnoven na krilu, da je Kramarić odigrao znatno bolje od drugih napadača Livaje i Budimira, da je Kovačić pokazao klasu s nekoliko poteza", smatra Cvitanović.

image

Mario Cvitanović u podcastu Vatreni u Kataru

SPORTSKE NOVOSTI

Nažlost, bilo je i manje dobrih: "Pongračića su svi hvalili nakon Slovenije, sada je napravio korak unatrag. Moro je bio iznenađujuće loš, s dosta krivih proigravanja. U rasporedu 3-5-2 neki su stajali preširoko, a Majer i Pašalić preblizu jedan drugoga", analizirao je Cvitanović, a Šola se složio:

"Moro nije bio ni blizu svojoj razini. Barišić u prvom dijelu najaktivniji, ali ni on nije bio odveć kvalitetan. Majer je imao nekoliko bljeskova, ali i od njega sam očekivao više. Livaja je bio u premalo u kontaktu s loptom, ne znam koliko svojom krivnjom, a a koliko krivnjom cijele momčadi."

Posebna priča ove utakmice je bio Mislav Oršić koji je igrao na poziciji desnog beka.

"Eksperiment s Oršićem mislim da nije donio nikakav efekt. U nekoliko situacija je bilo vidljivo kako Oršić po svojoj navici lomi prema sredini, ali onda shvaća da mora pucati lijevom nogom", rekao je Šola, a Cvitanović je dodao:

- Da sam u Dinamu mislim da bih bio malo ljut. S obzirom da je on ponajbolji igrač Prve HNL igra na dijametralno suprotnoj poziciji, malo bih bio ljut. Naravno da će Oršić reći da bi, ako treba, i branio za reprezentaciju. Možda smo u ovoj utakmici mogli vidjeti Oršića i u tandemu s Markom Livajom u napadu.

Pogledajte cijeli podcast:

Linker
17. travanj 2024 01:01