Tom Dubravec / CROPIX
IPAK OHRABRUJUĆE VIJESTI

VIDEO: LOVRE KALINIĆ SLUČAJNO OZLIJEDIO VIDU U STRAŠNOM SUDARU PA OBJASNIO ŠTO SE TOČNO DOGODILO 'Srećom, uspio sam donekle povući nogu...'

Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2018. 16:02

Hrvatski vratar Lovre Kalinić, koji je u četvrtak nesretno ozlijedio suigrača Domagoja Vidu, vjeruje da bi branič mogao zaigrati protiv Španjolske u utorak unatoč trenutnim bolovima.

"S Vidom je sve u redu, sve je na kraju dobro prošlo. Ja volim izaći na dubinske lopte i srećom uspio sam donekle povući nogu pa nije bilo teže ozljede", rekao je 28-godišnji Kalinić na konferenciji za medije u reprezentativnom kampu na jugu Portugala.

Vida, 29-godišnji standardni član udarne postave, zadržao se nekoliko minuta na terenu, a nakon što ga je u 32. minuti nadskočio portugalski branič Pepe, zabivši izjednačujući gol za 1:1, iznesen je na nosilima s terena. Liječnici su priopćili da nije ništa slomljeno nego da ima veliku masnicu.

Hrvatska je bila vodila pogotkom Ivana Perišića iz 19. minute.

"Znali smo koliko je Portugal kvalitetan. Mi smo pak bili u ponešto 'šarenom' sastavu u odnosu na Svjetsko prvenstvo, ali smo pokazali da se i tako možemo nositi s velikim momčadima. Imali su Portugalci svoje šanse, bolje nego mi, ali nastavimo li ovako, mislim da će Hrvatska igrati dobro. Mi smo sada momčad u stvaranju, normalne su oscilacije u igri", rekao je Kalinić nakon svog trinaestog nastupa u nacionalnom dresu.

"Ja uvijek želim dati svoj maksimum i toj je moj put", dodao je.

Kalinić, vratar belgijskog Genta, zauzeo je mjesto među vratnicama nakon što se poslije Svjetskog prvenstva oprostio 33-godišnji Danijel Subašić, čuvar mreže Monaca.

U utorak će u južnom španjolskom gradu Elcheu imati težak zadatak. Ondje će Hrvatska gostovati kod Španjolske u novom natjecanju Liga nacija, na stadionu na kojem Španjolci nikada nisu izgubili. Osim toga, Španjolci su nakon Europskog prvenstva 2016. godine zabili pogodak u sve 24 utakmice koje su igrali od tada.

"Španjolci su momčad za puno poštovanje, ali moramo gledati sebe i dati svoj maksimum te pokušati uzeti što nam se pruža. Osjećamo da smo viceprvaci svijeta, imamo svoju kvalitetu i trebamo se tako postaviti. Naravno, teren je mjerilo i treba biti pravi", rekao je Kalinić.

Španjolce će u subotu u Engleskoj, a onda i u Elchu pred vlastitom publikom, prvi put voditi novi trener Luis Enrique. On je najavio nastavak prepoznatljivog stila, držanje lopte u posjedu s puno dodavanja, ali je najavio da će nijanse biti drugačije. Bez lopte Španjolci će igrati agresivno. No izvan terena je uveo veću disciplinu. Nogometašima je zabranio korištenje mobitela prilikom zajedničkih obroka i sastanaka. Inzistira na tome da igrači provode što više vremena u međusobnoj osobnoj komunikaciji.

"S našim izbornikom je pak uvijek relativno opuštena atmosfera, bez pritiska, ali znamo i sami kako se ponašati u nekim situacijama. Poput toga da se mobiteli ne koriste za vrijeme ručka, to nam nitko ne treba govoriti", zaključio je Kalinić.

Linker
18. travanj 2024 20:41