REUTERS
BRAVO HEROJI!

VIDEO: LUDO SLAVLJE MOŽE POČETI, ALI NIJE BILO LAKO! VATRENI DOBILI PRAVI RAT U SRCU GRČKE Zlatko Dalić odveo Hrvatsku na SP u Rusiji!

Napokon je gotovo! Hrvatska je u ratničkoj uzvratnoj utakmici dokvalifikacija izborila Svjetsko prvenstvo (14. lipnja do 15. srpnja 2018.) usred Atene odigravši protiv Grčke 0:0 nakon velike 4:1 pobjede u Maksimiru. Grci niti u jednom trenutku nisu bili blizu Rusije, a hrvatski junaci mogu slaviti zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem - ovo je deseto veliko izboreno natjecanje od hrvatske samostalnosti.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2017. 18:00

GRČKA - HRVATSKA 0:0

GRČKA: Karnezis - Torosidis, Sokratis, Manolas, Retsos - Tziolis, Zeca - Christodopoulos, Fortounis, Bakasetas - Mitroglu

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Rakitić, Brozović - Mandžukić, Modrić, Perišić - Kalinić

-------------------------------------------------

Nakon 4:1 u Zagrebu Vatreni su na Karaiskakis došli omamiti Grke, glavni cilj bio je ne dopustiti im da povjeruju kako je preokret moguć. I koliko god se Skibbe trgao skakutajući kraj klupe, činilli su to izvrsno. Hrvatska je ugušila utakmicu, Grci su ostali zaključani u sobi, a nitko ih nije čuo da otvori vrata. I danas traže gdje taj ključ, ali oni su u ovom sastavu ionako osuđeni na lutanje. Nije to po atraktivnosti bila izvedba na razini Kijeva i Maksimira, no nije ni trebalo.

Domaćini su se dugo mučili kako da uopće zaprijete, u 17. minuti imali su udarac Sokratisa sa dvadesetak metar kraj gola, kad je Rakitić prigovorio Lovrenu. Odgovor Vatrenih preko Perišića bio je opak, prvo dribling slijeva i šut, potom pogodak u vratnicu sa dvadesetak metara krajem prvog poluvremena. Za gušt nogometnih zaljubljenika Hrvatske je u Pireju igrala premalo ambiciozno, ali Grčka je mogla samo plakati. Jedan udarac Mitrogloua, pa poneki ubačaj i centaršut, tek su došli kao dokaz lokalnim fanovima da u generalnoj priči nemaju što tražiti. OK, staje žal što hrvatski nogomet i dalje nema niti jednu pobjedu na Karaiskakisu, ali tko će i tome pričati!

Ivan Rakitić, Luka Modrić i Marcelo Brozović opet su odradili veliki taktički posao, posebno veznjak Barcelone, obrana je uglavnom bila na razini, bilo je to 90 minuta u kojima smo čekali posljednji sučev zvižduk da zaplešemo sirtaki. Hrvatska je vratile neke dugove, bilo je i vrijeme. Čak niti završni napadi domaćina i težnja da s barem minimalnom pobjedom ispredu obraz za glatku eliminaciju nisu donijeli ništa. Neka ne žale, matirao ih je mnogo bolji sastav. Sreća je naša što su Kockasti u prvoj utakmici to i dokazali.

Luka Modrić je prvo ime ovih kvalifikacija u našem taboru, njegov srdačan zagrljaj s izbornikom prije nego su svi skupa zaplesali kolo mnogo govori, Ivan Perišić, junak minulog ciklusa probudio se pred kraj, Andrej Kramarić je igrao manje nego što vrijedi, ali posebni je bitan iskorak Ivana Rakitića, s takvim nadzornikom na terenu nije bilo straha. I Subašić je odradio posao na visini zadatka. Hrvatska je momčad koju će svi htjeti izbjeći u skupini!

-----------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 06:11