Slavlje Hrvatske s okruglih - 10:0!
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

Video: Mladi Vatreni u Kranjčevićevoj brojali do deset! Strašan gol Majera, Ivanušec zabio hat-trick

Mlada reprezentacija je protiv San Marina upisala rekordnu pobjedu od hrvatske samostalnosti.
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 08. listopad 2020. 17:56

HRVATSKA - SAN MARINO 10:0 (Kulenović 2', Majer 22', Špikić 33', Ivanušec 40', 44', 73, Nejašmić 51', 55', Vizinger 78', Gvardiol 80')

HRVATSKA: Kotarski - Šverko (od 74' Krizmanić), Erlić, Gvardiol, Čolina - Majer, Nejašmić (od 74' Đurasek), Bistrović - Špikić (od 62' Ćuže), Kulenović (od 62' Musa), Ivanušec (od 74' Vizinger)

SAN MARINO: De Angelis - Cecchetti (od 90' Contadini), Fabbri, Quaranta (od 46' Tomassini), Franciosi - Moretti - Piscaglia (od 71' Ceccaroli), Dolcini (od 84' Nanni), Mularoni, Raschi - Pancotti (od 46' Ciacci)


Hrvatska mlada U-21 reprezentacija postigla je najveću pobjedu u povijesti kvalifikacija za europska prvenstva. Najveća do sada također je bila protiv San Marina, tada je bilo 7:0. Ovoga puta nogometno siromašni San Marino, nastradao je još više, nisu imali sreće, baš su naletjeli na Bišćanovo društvo kojem nikad nije bilo dovoljno zabijanja pogodaka. Inače, na semaforu u Kranjčevićevoj ulici ostao je rezulat 9:0. Naime, na tom semaforu baždarenom za nogometne rezultate nema brojke - 10!

Projektanti semafora nisu msili da će netko ikad dosići dvocifrenu brojku. Pogodak Lovre Majera, drugi pogodak Hrvatske. Taj potez je najljepši vizualni kontakt s utakmicom. Veznjak Modrih je imao loptu na nekih 25 metara od gola, povukao korak i onda opalio, u same rašlje. Usput je lopta onako lagano polizala gredu s unutrašnje strane. Baš krasan pogodak, onaj koji se pamti. Ostalo? Prema očekivanjima. Razlika u kvaliteti reprezentacija koje su igrale u Ulici Pjesnika je jednostavno prevelika, nema tu pravog nogometa, nego samo prognoziranja s koliko pogodaka razlike će priča završiti. Sigurno su treninzi naše reprezentacije mnogo žešči nego što je to bio ovaj ogled. Međutim, treba pohvaliti ozbiljnost momčadi Igora Bišćana, odgovornost i koncentraciju. Sve to nešto govori i o odnosima i atmosferi unutar ove vrste, Bišćan je očito postavio postulate i kriterije kojih se njegovi dečki moraju pridržavati i protiv suparnika koji im ne mogu priprijetiti baš nimalo.

Od prve minute vidjela se želja, htijenje da se postigne što više pogodaka, da se igra što bolje. Posebno je bio inspiriran kapetan Luka Ivanušec koji je samo u prvom poluvremenu bio dvostruki strijelac i dvostruki asistent kod pogodaka Kulenovića i Špikića. U drugoj dionici je zabio još jedan...
Jako mu se nadigravalo, driblao je, varao suparnike, stalno je jurišao poput nekog stršljena kome su odvalili gnijezdo.

Konačni rezulat inače nije pravi pokazatelj onoga što smo vidjeli. Trebala je Hrvatska postići još pogodaka, praktički svaki napad nudio je sliku opasnosti za skromne momke iz San Marina, bilo je još podosta šansi u kojima su često naši i zakomplicirali pokušavajući futsal akcijama ušetati u mrežu suparnika. To im može biti jedina manja zamjerka, ali zapravo i nepotrebna, jer u takvim ogledima ponekad si i treba dati oduška, težiti atraktivnosti.

Dečki iz San Marina su stvarno iz one skupine koja se mora nazvati - simpatičnima. Oni to doista jesu... Rezervni igrači koji su sjedili na tribini jako su se veselili kad god bi njihove kolege prešle centar. A kad su u drugom poluvremenu jednom malo ozbiljnije priprijetili nastala je opća vika, dizanje s stolica. Međutim, nisu zabili. Nisu zabili do sada u kompletnim kvalifikacijama. Dođe vam krivo kad vidite da se toliko trude, da toliko vole nogomet, da se tako iskreno dječački vesele svakoj akciji, a nikako da pogode mrežu. Kakva će to biti ludnica kad im je jednom uspije.

No dobro, sad mladim Vatrenima slijedi bitan ogled u Patrasu protiv Grka koji su jučer jako kiksali, izgubili su na gostovanju kod Litve.

KRAJ: Završilo je s 10:0 za Hrvatsku. Sve drugo je suvišno, ovo je bila rekordna pobjeda mladih Vatrenih od hrvatske samostalnosti.

U utorak se u grčkom Patrasu igra puno važniji susret, tamo bi pobjedom izabranici Igora Bišćana došli na korak do plasmana na Euro sljedeće godine.

90' Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

87' Vjerovali ili ne, San Marino je upravo uputio prvi udarac u okvir vrata Dominika Kotarskog. Pucao je Ceccarolli, nije bilo problema za našeg mladog vratara.

80' GOOOL! Gvardiol za - deset! Evo nas i na dvije znamenke...

78' GOOOOL! Zabio je Dario Vizinger za 9:0. Nogometaš Celja završava jednoznamenkastu brojku golova večeras.

75' Tri promjene kod Hrvatske. Izašli su Nejašmić, Ivanušec i Šverko, a ušli Đurasek, Krizmanić i Vizinger.

73' GOOOOL! Hat-trick Luke Ivanušeca. Nadmašili smo rezultat iz San Marina, možemo li izjednačiti serniore koji su na Rujevici zabili okruglih 10 San Marinu pred odlazak na Euro u Francusku 2016....

68' Kakva prilika za Petra Musu. Bilo je podosta šansi koje nismo notirali, ali ovo smo morali... Dodavanje Ivanušeca, Majer je propustio za Musu koji je sam krenuo na De Angelisa i promašio.

62' Dvije promjene kod Hrvatske. Ćuže i Musa ulaze umjesto Špikića i Kulenovića.

58' Hrvatska je s dva pogotka u drugom poluvremenu mečirala sedmicu iz San Marina otprije godinu dana. Susret Litve i Grčke je pri kraju, i dalje domaći vode 2:0 pa je izgledno da će mladi Vatreni skočiti na drugo mjesto ljestvice uoči međusobnog dvoboja s Grcima u Patrasu.

55' GOOOL! Još jednom Nejašmić, sada za 7:0. Bilo je još ljepše... Sjajno primanje, fina varka De Angelisa.

51' GOOOOL! Nejašmić zabija za 6:0. S druge vratnice, nakon sjajnog proigravanja Šverka... Nastavlja se golijada u Kranjčevićevoj.

49' Već dvije-tri stopostotne prilike imala je Hrvatska i za šesti pogodak. Inače, Litva vodi s 2:0 protiv Grčke što je rezultat koji nam svakako odgovara.

46' Počinje nastavak utakmice s dvije promjene kod San Marina. Tomassini i Ciacci ulaze u igru umjesto Quarante i Pancottija.

POLUVRIJEME: Više smo se bavili zapisivanjem golova od same utakmice. Naravno, kad se vodi s 5:0, teško je nešto suvislije reći o samom dvoboju...

Očekujemo nastavak golijade u drugom dijelu. Prvi dvoboj ovih momčadi završio je sa 7:0 na gostovanju u listopadu prošle godine. Sada bi moglo biti i gore po San Marino...

44' GOOOL! Još jednom Ivanušec! Majer je proigrao Kulenovića, ovaj krasno nabacio za sad već dvostrukog strijelca ove večeri.

40' GOOOOL! Evo i četvrtog zgoditka mladih Vatrenih, strijelac je Luka Ivanušec.

36' Udarac Kulenovića obranio je De Angelis, jedna je to od rijetkih obrana vratara San Marina. Nakon toga i Špikić za Majera, bilo je teže promašiti, ali ostaje ovih 3:0.

33' GOOOOL! Vodi Hrvatska s 3:0, strijelac je Dario Špikić.

28' Na poluvremenu u Marjampoleu Litva vodi protiv Grčke s 1:0. Kada bi tako ostalo, Hrvatska bi se popela na drugo mjesto skupine s istim brojem bodova i odigranih utakmica kao i Grčka, uoči međusobnog ogleda u Patrasu.

22' GOOOL! Kakav pogodak Lovre Majera. Vodi Hrvatska 2:0. Vrtit će se ovaj projektil još nekoliko puta...

20' Čolina je poslao oštru loptu na pet metara od gola, ali vratar gostiju zaustavlja njegov pokušaj

13' Nova lijepa akcija Hrvatske. Gvardiol i Ivanušec proigrali su Nejašmića čiji udarac odlazi pored desne vratnice De Angelisa. Ostaje 1:0, s tek pokojim prelaskom na našu polovicu terena.

9' Dobar pokušaj Ivanušeca s ruba kaznenog prostora blokirao je netko u obrani San Marina, bit će korner za Hrvatsku. Iz njega je Bistrović pokušao, otišlo je pored gola.

6' Pitanje je minute kada će se lopta i drugi put zakotrljati u mreži vratara De Angelisa. Hrvatska je krenula očekivanom brzinom, a i dalje joj paše rezultat iz Litve.

2' GOOOL! Kulenović je zabio za 1:0. Loše ispucavanje gostujućeg vratara, Ivanušec produžuje prema Kulenoviću i to je rano vodstvo mladih Vatrenih.

1' Nema još golova u Zagrebu, ali notirajmo da su Litva i Grčka u našoj skupini počeli od 17.30. Domaći vode s 1:0, a to je rezultat koji svakako puno znači u borbi za jedno od prva dva mjesta na ljestvici.

18.00 Krenula je utakmica u Kranjčevićevoj. Spremni su mladići jedne i druge momčadi, zajedno sa islandskom sudačkom postavom koju predvodi Ivar Orri Kristjansson.

16.50 Stigli su sastavi za današnju utakmicu u Kranjčevićevoj.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nastavlja svoj put prema Europskom prvenstvu sljedeće godine. Najlakša prepreka, objektivno, dolazi iz San Marina.

Susret koji izabranicima Igora Bišćana ne bi trebao predstavljati previše problema odigrava se od 18 sati u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Hrvatska je trenutno na četvrtom mjestu u svojoj skupini s 10 osvojenih bodova, a sve pobjede do kraja natjecanja vode je na Euro.

Istovremeno, pratit ćemo jednim okom i događanja u Litvi gdje domaćin dočekuje Grčku i nadati se tome da će im i otkinuti pokoji bod uoči međusobnog dvoboja Grčke i Hrvatske u Patrasu za tri dana.

Linker
27. lipanj 2024 02:30