DENIS LOVROVIC Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

VIDEO Pogledajte kako je Petković odbrusio kritičarima: ‘Ja sam po tebi Casper, ne znam jel me vidiš?‘

Napadač Dinama odgovorio je i na pitanje što misli o engleskim komentarima na račun Hrvatske.
Piše: D. Antolić/SNObjavljeno: 10. lipanj 2021. 10:28

Hrvatski nogometni savez organizirao je od 10.30 redovnu konferenciju za novinare koja se u "novom normalnom" događa putem Zooma. Na novinarska pitanja odgovarali su danas Bruno Petković i Josip Brekalo, a posebno je zanimljivo bilo u prvom dijelu, u kojem je prvi hrvatski napadač dobio puno zanimljivih pitanja od hrvatskih i engleskih novinara.

Odmah je bilo jasno da napadač Dinama nije baš oduševljen kritikama stručne javnosti i dijela medija na račun svojih nastupa u pripremama.

"Spreman sam za Euro. Bez obzira na komentare nekih stručnjaka i vaših kolega, analizirajući utakmicu protiv Belgije, izbornik mi je pokazao dosta dobrih stvari. Imam neke pogreške u igri, ali mislim da sam, ako pričamo o formi, možda ne u tolikoj golgeterskoj prema očekivanjima... Ali, u ovom trenutku imam sve predispozicije da odigram odličan nogomet", rekao je u uvodu Petković da bi nešto kasnije s dozom sarkazma odbrusio novinaru 24 sata Dubravku Miličiću, na pitanje o engleskim medijima koji podcjenjuju Hrvatsku.

"Ne obazirem se na takve komentare. Nije na meni da to ocjenjujem. A ja sam Casper po tebi, ne znam vidiš li me. Ni tvoji članci me ne mogu uzdrmati. Pročitam sve to normalno i ne osvrćem se na njih. Imam tu stručne ljude koji mi savjetuju što bi trebao raditi i kako bi trebao igrati.

Petković kod Dalića ima poziciju centarfora. Kako mu je bilo preuzeti tu ulogu od Marija Mandžukića?

- Osjećam odgovornost, ali ne treba je prebaciti na pritisak ili tremu jer od toga nemam ništa pozitivno. Bez obzira na sve najave, izbornik Dalić je taj koji odlučuje tko je prvi izbor. Niti se želim nametati niti tako izravno odgovarati na ta pitanje da sam prvi napadač. Imamo odličnu konkurenciji i u svakom trenutku sve se može izmijeniti. Pogotovo kad vidim kako rade moji suigrači, kako svi zajedno radimo na treninzima. Ne želim se sam postavljati u ekipu.

Komentirao je probleme s ozljedama engleske momčadi.

- Svjesni smo rostera koji imaju, za svakog igrača postoji zamjena. Neću reći da je to ekvivalent, ali radi se o nogometašima koji imaju kvalitetu, igraju u najboljim svjetskim klubovima i ligama. Analiziramo ih, gledamo koje su im prednosti, a ne fokusiramo se posebno na imena. Svjesni smo njihove snage, ujedno i jako samopouzdani te znamo što možemo napraviti.

Kakav pristup Engleske očekujete? Hoće li igrati napadački ili će zbog respekta prema vama biti opreznija pa se neće na terenu naći i Grealish i Foden.

- Ako usporedimo i Rusiju, gdje sam bio navijač, a ne sudionik, puno više interpretacija i malog podcjenjivanja te pompoznih najava bilo je u medijima nego što su to radili sami igrači. Oni su svjesni i svoje snage, znaju da su odlična reprezentacija, ali s druge strane i snage Hrvatske. Ne vjerujem da će biti imalo podcjenjivanja i da će biti jurnjave. Nemam ideju kako bi oni mogli igrati, ali očekujem dobru utakmicu.

Obraćate li pozornost na analize engleskih medija da je hrvatski napad jalov, a obrana propusna. Motivira li vas dodatno ili to ne čitate?

- Ne obazirem se na takve komentare. Normalno da ih pročitam. Imam ljude koji su stručni i savjetuju mi kako bih trebao igrati i što raditi. Ni Engleska, čak ni pojedini novinski članci ne mogu me uzdrmati.

U utakmici s Belgijom je zaradio masnicu.

- Prvi put u karijeri dogodilo mi se da imam masnicu od lopte jer pogodila me točno u oko. Ništa ozbiljno.

Govorio je o suradnji s Andrejom Kramarićem.

- Kramarić je odličan igrač, možda u zadnje vrijeme nismo baš nešto proveli skupa na terenu, ali dovoljno je pogledati njegovu statistiku i sve stvari koje je radio u reprezentaciji, pogotovo u klubu. Svjesni smo da se radi o klasnom igraču, naravno da se lakše sporazumjevati s igračem koji je odličan.

Igrao je s Dinamom protiv Harrya Kanea, misli li da ga može pobijediti i drugi put?

- Naravno da se nadam. Ako pitate želim li pobijediti, jasno da želim. Sjetim se tih utakmica, pogotovo uzvrata, koji je možda bio jedan od najljepših trenutaka moje karijere u Dinamu. Ali da se vratim na to jednostavno pitanje - da, želim pobijediti - zaključio je Petković.

Linker
23. travanj 2024 09:39