ANTE CIZMIC/CROPIX
KLJUČNI DETALJ

VIDEO Pogledajte što se događalo s nesretnim Rusom nekoliko sekundi prije nego što je zabio autogol!

Mnogima je taj trenutak u izravnom prijenosu promaknuo. I ruski izbornik tvrdi da to nije vidio
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2021. 20:07

Vatreni su pobjedom (1:0) nad reprezentacijom Rusije osigurali plasman na SP u Katru. Iako su vršili presing od prve minute i suvereno gospodarili terenom, pogodak je pao tek u samoj završnici kada u 81. minuti vlastitu mrežu pogađa ruski branič Fjodor Kudrjašov.

Hrvatska je tom pobjedom zaključila kvalifikacije s 23 boda u deset utakmica, dok je Rusija zauzela drugo mjesto s bodom manje i morat će u dodatne kvalifikacije.

U sveopćem slavlju pri postignutom autogolu jedan je detalj promaknuo gotovo svima na Poljudu, ali su ga izborniku Valeriju Karpinu novinari spomenuli na presici nakon utakmice.

Naime, desetak sekundi prije nego što je pogodio vlastitu mrežu, nesretni se branič primio za zadnju ložu i nešto sugerirao klupi. Niti minutu prije toga Karpin je napravio posljednju zamjenu (u igru je ušao Glebov umjesto Fomina) tako da ne bi mogao zamijeniti Kudrjašova ni da je htio. Na pressici Karpin je ustvrdio kako ga ni on nije vidio da Kudrjašov šepa...

Tako je branič Zbornaje i turskog Antalyaspora, a još i s nesretnim brojem 13 na leđima, kumovao velebnoj pobjedi Vatrenih koja će zasigurno ući u anale hrvatskog nogometa.

Detalj uoči pogotka pogledajte OVDJE (trenutak se dogodio na samome početku videozapisa).

Linker
26. travanj 2024 04:16