Ivo Grbić

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
VATRENI NAJAVILI SPEKTAKL

VIDEO: ‘Povukao sam riskantan potez i ovo je sada postala sezona mojih snova! Želim doživjeti pun Poljud‘

‘Teško je objasniti ovo što mi se dogodilo na debiju za Hrvatsku, to se u karijeri dogodi jednom‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. studeni 2021. 10:44

Gostovanje na Malti odrađeno je, a sada se valja okrenuti onom posljednjem činu za Vatrene u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Još su hrvatski reprezentativci na Malti, krenut će kući, put Splita oko 15 sati, ali druženje s novinarima održano je posredstvom platforme Zoom. Bili su ondje Mario Pašalić i Ivo Grbić. Jedan je pogotkom okrunio novi sjajan nastup za Hrvatsku, a drugi je debitirao za nacionalni sastav.

Njihove izjave i razmišljanja nakon Malte, a uoči Rusije donosimo u nastavku.


TEKSTUALNI PRIJENOS UŽIVO:

10.34 Grbić: Gol? Skroz čudna situacija. Brozović ima loptu na nozi i odjednom je lopta u golu. Teško je objasniti tu situaciju. Jednom u karijeri se to dogodi. Ali, dogodila mi se na debiju. Koncentrirao sam se na utakmicu i momčad, pobijedili smo, igrali odlično i samouvjereno. Ako je to bila jedina čudna situacija, bila je, a ostalo je sve bilo dobro.

Bez obzira što će sada biti pun Poljud, protiv Rusije neće biti lako. To će biti velika bitka, trebat će biti pametan i strpljiv. Nadam se da ćemo se mi na kraju veseliti.

10.31 Grbić: U Atleticu, kad sam došao, odmah sam osjetio koliko je to veliki klub. Ja sam nakon svakog treninga bio ostajao sa Suarezom, Felixom i Saulom. Što se tiče nastupa, znao sam da ću braniti u Kupu kralja, trebao sam braniti u drugoj utakmici ali sam imao koronu pa nisam. Do zadnjeg kola smo se borili za titulu pa u prvenstvu nisam dobio priliku. Trener golmana je radio sa De Geom i Courtoisom, on je prošao golmane koji su sada među najboljima na svijetu. Osjetio sam koliko vjeruje u mene, koliko ostaje nakon svakog treninga raditi sa mnom. Tamo sam vidio koliko vrijedim. Simeone je osjetio da nisam zadovoljan, dosta igrača bi bilo zadovoljno, ali ja sam htio negdje ići igrati i napredovati te tako doći bliže reprezentaciji. Poklopilo se puno toga, sada imam priliku pokazati tko sam.

10.29 Grbić: Osjećam da sam dio elitnog društva. Dok Brozović jučer nije došao, osjećao sam još i više, haha. Jako mi je drago jer sam tek lani proigrao, došao sam u Lille i s velikom dozom samopouzdanja krenuo, imam veliki potencijal i mogu naapraviti još i bolje rezultate.

image

Ivo Grbić

DARKO TOMAS/CROPIX Cropix

10.26 Grbić: Ne žalim za ičim. Bio sam tužan kada sam išao iz Hajduka, dao mi je puno toga. Najzaslužniji je za sve što sam napravio. Imao sam trenere velike u omladinskoj školi. Sve sam prošao ovdje, dobio sam priliku i u A-momčadi. Hajduk me plasirao na veliku scenu. Hajduku sam najzahvalniji na svijetu. To je moj klub i grad. Nisam ostvario sve što sam sanjao, možda nisam ni bio dovoljno dobar za to. Išao sam okolnim putem, sada sam na najvećoj razini, na Ligi prvaka. Lani sam bio prvak s Atleticom. Veliki je to uspjeh za mene, bio sam u ekipi s najvećim svjetskim igračima. Zahvalan sam i Lokomotivi, ali Hajduk me odgojio kao osobu i igrača. Hajduk nije samo omladinska škola, nego i čistačice i kuhari, svi su unutra sto posto.

10.24 Grbić: S Juranovićem sam igrao u B-ekipi Hajduka, s Ćaletom i Sosom u mlađim reprezentacijama. To mi je olakšalo, znao sam ih od ranije, kao i oni mene. Stvarno, ne samo oni nego i igrači s klupe i cijela momčad - imamo odlične mlade igrače i sretnu budućnost. Rusi? Jučer su se raspucali, ali sada će biti puno drugačija utakmica. Ne bih tamo htio izdvajati nikoga. Nisam ni stigao prespavati Maltu, danas se okrećemo pripremi Rusa i ne bih o imenima. Pričao sam s Vlašićem, rekao je da je Karpin dobar trener. Pripremit ćemo se najbolje moguće, mi kolektivno u obje faze terena sve možemo napraviti.

Ulaznice? Bilo je tu puno posla, napunio sam glavu Ivi Olivari, bilo je bezbroj upita. Nisam svima uspio nabaviti ulaznice. Prvi put sam u svome gradu s reprezentacijom, htio bih da bude puno moje obitelji i prijatelja na tribinama. Znam da sam Ivu i Nikšu "satrao", ali hvala im.

10.23 Grbić: Rekli su mi Dalić i Mrmić da branim dobro i da to iz kluba prenesem ovdje. Znaju kakav sam karakter, vjeruju u mene.

10.21 Grbić: Normalno da postoji pozitivna nervoza. Za svakog igrača će biti. U Hajduku nisam doživio puni Poljud, ali nadam se da ću u reprezentaciji i da ćemo se nakon utakmice svi skupa veseliti. Bit ću spreman na sve, 300 posto. Ovo je sada sezona mojih snova, povukao sam riskantan potez, otišao sam u Lille, stvarno vjerujem u sebe. Kad sam dolazio u klub, znao sam da su osvojili prvenstvo lani. Znao sam da će biti puno teže ove sezone, kao što i je. U Francuskoj nismo dovoljno dobri, ali popravit ćemo se. U Ligi prvaka protiv najvećih igramo dobro. Imamo dosta potencijala i možemo puno. Što se tiče mene, mogu biti prezadovoljan i s kontinuitetom ću biti sve bolji i bolji. Iz utakmice u utakmicu imam sve više samopouzdanja. Nadam se da ću i protiv Rusije dobiti priliku da pomognem ekipi.

10.20 Grbić: Nije mi bio stresan prelazak iz mlade u A-vrstu. Bio sam stalno u mlađim selekcijama i s trenerom Mrmićem, dobar sam sa svim igračima. Nema stresa, ali reprezentacija je uvijek čast. Gledao sam svaku utakmicu, uvijek sam sanjao da budem tu, ponosan sam na to. Sad je koncentracija na budućnost, da što više pomognem ekipi.

10.18 Grbić: Imamo dobru atmosferu u ekipi. Nositelji nam olakšavaju, mi smo došli iz U-21, ima nas puno takvih. Izbornik govori da imamo odličnu kemiju mladosti i iskustva. Svi igramo u klubovima, imamo sjajnu konkurenciju i koliko god nas ima svi možemo igrati u prvih 11. Tonči Gabrić? On je meni, Subašiču i Kaliniću pričao o svojim uspjesima i o Ligi prvaka. Ja igram to, Suba i Kale su napravili velike karijere. I njemu je drago, može i on reći da smo došli do njegove razine.

10.16 Grbić: Trebat će koncentracije na Poljudu. Već smo igrali jednu s Rusima, znamo ih. Imamo u stožeru Olića i Ćorluku koji su napravili velike stvari u Rusiji, znaju sve o tim igračima. Odigrat ćemo jednu pametnu utakmicu gdje će nas publika nositi. Bit će to šahovska bitka, stvarno teška utakmica. Imamo velike šanse i želimo izboriti izravan plasman na SP.

10.14 Grbić: Sanjao sam cijelu karijeru i radio za ovaj debi. Jučer sam stvarno ušao koncentrirano i pokušao se fokusirati jer je bila važna utakmica. Emocije sam pokušao maknuti sa strane i koncentrirati se na pomoć ekipi. Trebali su me osjetiti na golu i dobiti samopouzdanje što je jako važno u ovom trenutku. Pobijedili smo, bilo je teško s psihičke strane. Svi su pričali samo o Rusiji. Maltu smo prošli, sad se možemo prebaciti na Ruse. Sve što sam sanjao u karijeri sada se ostvarilo, imamo jako tešku utakmicu sada.

10.12 Pašalić: Lijepo je, razigrali smo se svi prema naprijed. Dalo nam je dozu samopouzdanja za odlučujuću utakmicu.

10.10 Pašalić: Od 2014. sam tu, tada sam debitirao, dugo sam čekao svoju šansu. Dobivao jesam minutažu, ali u sporednim ulogama. Zadnju godinu imam veću priliku, prijateljske utakmice sam smatrao svojom šansom da se izborim za kvalifikacijske. To sam uspio, rezultat svega je to da sada osjećam da sam bitan u reprezentaciji i da joj mogu nečim pridonjeti.

10.09 Pašalić: Nismo još imali vremena pričati, imamo danas i sutra vremena za pripremu i analizu Rusije. Tko god bude igrao, spremni smo. Ima nas puno u rosteru. Koga god izbornik odabere, odgovorit će na pravi način.

10.07 Pašalić: ​Zadovoljan sam kako je to izgledalo. Drago mi je da igram sve bitniju ulogu u reprezentaciji. Što god izbornik treba, tu sam da pomognem. Svi smo svjedoci da sad u današnje doba teško se pobjeđuju ekipe nižeg ranga, pogotovo velikom razlikom. To govori o pristupu i našoj pripremi same utakmice, s koliko smo samopouzdanja ušli u utakmicu. Igrači igraju u klubovima redovito, u formi su i puni samopouzdanja.

image

Mario Pašalić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

10.06 Pašalić: Navikli smo igrati u klubovima kroz različite satnice i vrlo lako se prilagodimo na sve uvjete. Svatko ima svoj nekakav ritam. Ja osobno nisam odmah zaspao, nakon napora malo teže zaspem, ali ima dovoljno vremena da se svi oporavimo i da dočekamo nedjelju spremni.

10.05 Pašalić: Nama je bilo bitno dobro ući. Jako je bitno krenuti s ranim golom, dobro smo krenuli i odveli utakmicu u mirne vode. Možemo biti zadovoljni s Maltom. Izbornik je sada rekao, bit će potrebno ostati miran i ne srljati. Ako se ne dogodi da uđemo s ranim golom, vjerujem da će doći šanse. Smatram da smo kvalitetniji ali to treba prikazati na terenu.

10.04 Pašalić: Pretpostavljam da će krenuti s dozom opreza, igraju u gostima. Naša je to publika, očekuju pritisak od nas. Bit će oprezni u početku, ali ne vjerujem da će se svih 90 minuta okrenuti ofenzivi. Igrat će da nam pomrse račune, ali na kraju ipak sve ovisi o nama.

10.03 Pašalić: Za ovo se živi, to čekaš, taj adrenalin i iščekivanje. Igra se na Poljudu, to je dodatan motiv. Očekujem spektakl, izvrsnu atmosferu. Jedva čekamo tu nedjelju, pokazati da smo bolji od Rusije i da osiguramo to Svjetsko prvenstvo. Ulaznica sam dovoljno podijelio, da je bilo još karata vjerojatno bi sve otišlo. Neviđena je potražnja za ulaznicama.

10.02 Pašalić: S obzirom na gol, asistenciju i pobjedu, bila je prekrasna večer, nezaboravna za mene. Lijep je to podatak. Nije dugo bilo, 7-8 minuta da sam nosio tu traku, ali bila je to izuzetna čast i ponos makar na kratko vrijeme biti kapetan reprezentacije.

VIDEO-PRIJENOS:

Linker
23. travanj 2024 17:24