SCREENSHOT
‘AFTER‘ ZA ŠANKOM

VIDEO Razuzdano slavlje Velšana, pjevaju po splitskim barovima: ‘Uzeli smo vam bod usred Splita‘

"Zašto, kvragu, baš ova noć mora biti jedan sat kraća. Mi bismo da traje vječno"
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. ožujak 2023. 00:20

Slušaj, sada sam siguran da ćemo slaviti u Turskoj, ovo je bilo upozorenje da se trgnu, otelo se nekome u dugoj, nepreglednoj koloni koja je šutke tražili put od Poljuda do Rive i okrijepe, gutljaja kojim bi hrvatski navijač lakše progutao gorku velšku pilulu koju su im gosti servirali u času kada se sve činilo gotovim.

Ta rečenica, ispostavit će se, postala je lajtmotiv cijele večeri, u kojoj je pjesma utihnula pred borbenim pokličima velških navijača. Momaka koji su preklinjali samo jednu stvar...

Video: Tomislav Juranović

- Zašto, kvragu, baš ova noć mora biti jedan sat kraća. A mi bismo da traje vječno - klatili su već opasno nakrivljeni u našem splitskom stacionaru, jednom baru blizu Voćnog trga, u kojem je samo jedan Hrvat bio iskreno sretan. Gazda, naravno...

Hrvati su redom čestitali, a Velšani se praktički ispričavali, znajući da ih je spasio "lucky punch".

- Sreća, sreća, jasno kao dan, ali, koga briga prijatelju. Vidjeli smo koliko ste klasa iznad nas i daleko smo mi od Eura, ali vrijedilo je. Hej, mi smo uzeli bod Hrvatskoj usred Splita! - objašnjavaju nam.

image

Slavlje velških navijača na stadionu

Duje Klarić/Cropix

Zauzimajući sve više "borbenih položaja" po Splitu. Hrvati su ustuknuli i dragovoljno im predali scenu. Nije bilo zle krvi, jedino razočaranja. Ali i nekog općeg konsenzusa.

- Mi i kvale, to je priča koja nema kraja. Možda i bolje, da ne poletimo - komentiralo je društvo s utakmice.

- Nema veze, bolji smo od svih i u maratonu kvalifikacija to ćemo i bodovima pokazati. Sto posto - hrabe se.

Ovi drugi, dakle, slavili su frenetično. A jedan značajan dio njih bazu je našao u Marmontovoj. Gdje se dogodila scena za pamćenje: Velšani, u irskom pubu, slave uz hit engleske grupe Soft Cell i svevremenski Tainted love.

Neka ih.

Linker
25. travanj 2024 13:18