GORAN MEHKEK/CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EP

VIDEO: Sjajni tandem iz RB Salzburga debi okrunio pogocima za prvu pobjedu dominantne Hrvatske

Bišćanova momčad je puno novih lica u Gorici lakoćom riješila problem zvan Azerbejdžan...
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2021. 20:52

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 2:0 (Sučić 10', Šimić 24')

Velika Gorica. SRC Velika Gorica. Gledatelja 1500. Sudac: Denis Šurman 6,5; pomoćnici; Kornijko i Nižnjuk; četvrti: Kopilevski (svi Ukrajina); delegat: Stavropoulos (Grčka)

Hrvatska (4-2-3-1): Pandur - B. Šutalo, J. Šutalo, Krizmanić, Čolina - Sučić (od 68. Pršir), Franjić (od 80. Liber) - Kačavenda, Marin (od 80. Bušnja), Biuk (od 68. Vidović) - Šimić (od 68. Ljubičić). Izbornik: Igor Bišćan.

Azerbajdžan (4-5-1): Mehbalijev - Mert Celik, Huseynli, Huseynov, Alizada (od 46. Đafarov) - S. Abdullazade (od 46. Valizada), Zulfugarli, R. Abdullazade, Seyidov (od 78, Asgarov), Yusifli (od 46. Garahmadov) - Gurbanli (od 78. Gulyev). Izbornik: Milan Obradović.

Žuti kartoni: Huseynov (13-preoštar start); Yusifli (27-preoštar start), Franjić (33-preoštar start), Valizada (62-preoštar start); Igrač utakmice: Luka Sučić.


Golove s utakmice pogledajte OVDJE

KRAJ UTAKMICE - Sigurna pobjeda Hrvatske uz ohrabrujuću igru. Idući ispit na rasporedu je 7. rujna, u utorak gostujemo u Finskoj. U bnašoj skupini još su Norveška, Austrija i Estonija.

84' - Gabriel Vidović ima tek 17 godina, igra za drugu momčad Bayerna, ali vrlo lako je i on u svom debiju mogao zabiti. Sada je iz idealne poizcije s 10-ak metara pucao preko gola...

76' - U igri je i Vidović, vrlo brzo i u dobroj šansi, ali ne baš osobit udarac vratar gostiju skida nogom...

74' - Marin nabacuje iz kornera, na vrhu peterca skače isto Marin, ali Ljubičić, koji je u međuvremenu ušao u igru, šut glavom je nekontroliran...

72' - Kačavenda s ruba šesnaesterca ljevicom, vrlo snažno i malo neprecizno...

59' - prva koliko-toliko opasna prijetnja gostiju, ali Mert Celik nije dobro pucao s 12-13 metara iskosa...

57' - Hrvatska je opasnija i u nastavku, Biuk je prvo iz solidne pozicije pucao visoko preko gola, zatim je Marin odlično opalio s 18 metara, ali je golman to izvrsno obranio.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Bišćanovi izabranici pokazali su sjajnu igru u uvodnih 45 minuta. Mlada Hrvatska ima inicijativu i u potpunosti kontrolira događanja na terenu.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

41' Velika prilika za Hrvatsku! Šutalo je spustio jednu loptu na pet metara od gola Azerbajdžana, Marin je pucao, ali gosti to blokiraju.

33' Prvi žuti u redovima Hrvatske, dobio ga je Franjić.

30' Drugi žuti karton za goste. Ovoga puta sudac ga je pokazao Yusifliju.

24' GOOOL! Sjajna igra Hrvatske! Nakon Sučića, zabio je još jedan igrač RB Salzburga - Roko Šimić! Biuk je uputio jednu loptu sa 17 metara, Šimić podmeće nogu i iz velike blizine zabija pored Mehbalijeva.

image
Roko Šimić
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

10' GOOOL! Ovoga puta izvođač je bio Sučić koji trese mrežu s 20-ak metara! Debitant u dresu reprezentacije opalio je, a lopta je na putu do gola promijenila smjer i prevarila vratara gostiju.

9' Pobjegao je Marin obrani Azerbajdžana, Huseynov ga ruši, a sudac pokazuje žuti karton igraču Azerbajdžana. Novi slobodni udarac sa slične pozicije iz koje je Marin zatresao gredu.

7' Marin trese gredu! Kakva je to prilika bila! Odlično je Marin izveo slobodni udarac s nekih 20-ak metara. Vratar gostiju već je bio svladan, ali ispriječila se greda!

image
Antonio Marin
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

3' Prva prilika na utakmici! Kačavenda je uposlio Šimića, ali Roko šalje loptu pokraj gola. Sjajno otvaranje Hrvatske!

1' Počela je utakmica u Velikoj Gorici.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Linker
17. travanj 2024 04:24