JEWEL SAMAD Afp
SIMPATIČNI LATINOAMERIKANAC

Video: Sjećate li se junaka velike noći Vatrenih? Poslao im je poruku: ‘Imate lavlje srce...‘

‘Kada budete slavili golove protiv Engleske, učinit ćete me ponosnim‘, rekao je.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2021. 10:57

Mnogima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji ostalo u posebnom sjećanju, a jedan od njih je definitivno i Yuri Cortez, simpatični Salvadorac i fotoreporter Angence France-Pressa (AFP), koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Engleske. Okolnosti su htjele da hrvatska reprezentacija prvu utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu igra sutra i to upravo protiv Engleske, što je potaknulo Corteza da Vatrenima pošalje posebnu video poruku podrške!

„Pozdrav dragi prijatelji iz Hrvatske! Želim hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji poželjeti puno sreće na ovogodišnjem EURU. Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti mene i sve svoje obožavatelje iz cijelog svijeta ponosnima. Idemo Vatreni! Mi to možemo, imate lavlje srce, možete to učiniti!“, poručio je Cortez, inače veliki zaljubljenik u Hrvatsku.

Naime, podsjećamo da je Hrvatska turistička zajednica po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kontaktirala Corteza i pozvala ga da, zajedno sa svojom obitelji, posjeti Hrvatsku. Cortez je poziv prihvatio te je tom prilikom obišao hrvatsku obalu, od sjevera do juga, pritom bilježeći svojim fotoaparatom brojne prirodne, kulturne i povijesne motive, kao i ljepote hrvatskih destinacija.

image
Yuri Cortez
FACEBOOK

„Hrvatska je u svijetu najprepoznatljivija po turizmu i sportu. Brojni hrvatski sportaši dali su nemjerljiv doprinos u vidljivosti naše zemlje koja će, siguran sam, na Europskom nogometnom prvenstvu odigrati zapaženu ulogu“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je Europsko nogometno prvenstvo odlična prilika i za dodatnom turističkom promocijom Hrvatske u svjetskim okvirima.

Dodajmo kako Yuri Cortez danas radi u Venezueli kao voditelj dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U svojoj je profesionalnoj karijeri, osim sportskih natjecanja, fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je i fotoaparatom zabilježio i scene ratišta širom svijeta.

Linker
15. kolovoz 2022 06:12