ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POGLEDAJTE SVE GOLOVE

VIDEO: Šok za Hrvatsku u zadnjim minutama ključne utakmice, mladi Vatreni propustili šanse pa primili gol!

Hrvatska je imala vodstvo do samog kraja, ali se u konačnici mora zadovoljiti jednim bodom
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 13. listopad 2023. 18:49

GRČKA - HRVATSKA 2:2 (11.Sourlis, 89. Koutsias/23. Hodža, 67​. Ljubičić)

GRČKA: Tzolakis - Chrysopoulos, Kostis? (80. Belevonis), Konstantopoulos - Kryparakos, Karamperis (46. Metaxas), Kourfalidis (60. Zoulis), Kitsos - Sourlis⚽? - Koutsias ⚽, Niarchos (60. Kosidis)

HRVATSKA: Čavlina - Sigur, Tikvić (46. Bukvić), Katinić? (46. Grozdanić), Perković - Baturina, Hodža⚽?, Sučić, Vidović (71. Biuk) - Frigan (64. Ljubičić, od 86. Ivanović)?, Šimić


VIDEO POGODAKA S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE


Sva su tri boda mladi hrvatski reprezentativci (do 21. godine) držali u džepu, vodili su 2:1 do samoga izdisaja utakmice u Tripoliju protiv Grčke, no u 89. minuti domaćin je iskoristio pogrešku obrane i našeg vratara Čavline i Koutsias je spasio Grcima bod. Završilo je, eto, 2:2 (1:1) i sad, nakon dvije odigrane utakmice u kvalifikacijskoj skupini G za odlazak na Euro 2025. godine, Hrvatska ima četiri boda, a u utorak je, u Velikoj Gorici, naša nacionalna vrsta domaćin Bjelorusiji.

Izvrsnu je utakmicu odigrao Martin Baturina, kroz njega je tekla igra hrvatske momčadi, sudjelovao je kod oba pogotka naših mladića i nametnuo se kao igrački lider ovoga sastav. Općenito je Hrvatska izgledala bolje u igri prema naprijed, dobro je raspoložen bio i Roko Šimić (i on je "imao prste" u akcijama kod pogodaka), međutim obrana je bila previše propusna, stoperi su kronična boljka ove momčadi, pa na kraju moramo biti zadovoljni i ovim remijem, iako je pobjeda bila praktički u rukama. Jer, moglo je to završiti i drukčije, ali Grci nisu znali kazniti niz pogrešaka naših srednjih braniča. Izbornik Dragan Skočić mora pronaći nova rješenja za posljednji obrambeni red, u kojem nije bilo svijetle točke.

Bolje su Grci ušli u utakmicu i visokim su presingom tjerali naše nogometaše na pogreške. Muku su mučili Skočićevi izabranici u iznošenju lopte na suparnički dio travnjaka, pa se u prvih 15-ak minuta igralo pred kaznenim prostorom naše nacionalne vrste. Grci su svoju bolju igru materijalizirali pogotkom Sourlisa u 11. minuti, a imali su i još jednu prigodu, ali Niarchosev pokušaj glavom zaustavio je Čavlina.

Kako je vrijeme odmicalo, Hrvatska je dolazila do daha i u 20. minuti, nakon lijepe akcije Baturine i Hodže, Frigan je tukao sa 14 metara iskosa s desne strane, no domaći vratar Tzolakis izvrsno je obranio tu loptu. Dvije minute kasnije Baturina je sjajno izveo slobodni udarac s nekih 27 metara, gađao je gornji lijevi kut, no Tzolakis je vršcima pristiju odbio loptu u vratnicu i sačuvao je svoju mrežu. No, bio je nemoćan 60-ak sekunda kasnije, kad je Hodža materijalizirao finu akciju Baturine i Šimića.

Sve je, eto, sredinom prvoga dijela opet bilo na početku, Hrvatska se uspjela vratiti nakon lošeg početka. "Curilo" je po našoj lijevoj strani, poglavito zbog pogrešaka srednjeg braniča Tikvića (a i Perkovića), koji se loše postavljao i loše je procjenjivao neke situacije, a griješio je i u dodavanjima.

Do odlaska na odmor Grci su još jednom zaprijetili (Sourlis), no nesigurni Čavlina ipak je nekako uspio uhvatiti tu, ne odveć neugodnu, loptu. A na drugoj je strani Hodža još jednom zaprijetio Tzolakisu nakon dodavanja Vidovića, međutim bio je to preslab pokušaj za domaćeg vratara.

U poluvremenu je nezadovoljni Skočić u svlačionici ostavio stoperski par Katinić – Tikvić, pa su u nastavku srednji braniči bili Grozdanić i Perković, ali ni taj dvojac nije oduševio. Štoviše... Uglavnom, trenutačno najbolji srednji branič ove selekcije, Moreno Živković, svih je 90 minuta odgledao s klupe i to je svakako izbornikov krimen...

Opet je Hrvatska opasno živjela u početnim minutama drugoga dijela, a nakon pokušaja Kousisa, Perković je u 51. minuti izbio loptu sa crte. Naša se momčad iznova lagano vraćala u utakmicu, konce igre držao je razigrani Baturina, a u 64. minuti u igru je, umjesto nezapaženog Frigana, ušao Ljubičić.

I samo tri minute kasnije postigao je pogodak i donio vodstvo našoj selekciji, koja je imala još nekoliko lijepih situacija za povećanje vodstva. No, nije postigla pogodak, najbolje su zgode imali Ljubičić u 83. minuti (u toj se akciji ozlijedio i morao je napustiti igru) i Biuk minutu prije kraja. Nije Biuk iskoristio priliku, a u protunapadu su Grci izjednačili i dohvatili veliki bod...

KRAJ UTAKMICE

Imala je Hrvatska sve u svojim rukama, bilo je prilika za podebljati vodstvo i osigurati mir za kraj utakmice. Ono što nismo zabili na jednoj vratilo nam se na drugoj strani, te je rezultat na kraju ostao izjednačen.

90+2. Sjajno je sada pucao Roko Šimić, ali njegov udarac ponovno brani vratar Tzolakis.

89.GOOOOL!

Rezultat je 2-2, Grci su izjednačili! Ono što nismo uspjeli zabiti na jednoj strani vratilo nam se na drugoj, a strijelac za domaću momčad bio je Koutsias.

90. Igrat će se minimalno pet minuta sudačke nadoknade.

89. Kakva prilika za Hrvatsku! Sjajan solo prodor imao je Ivanović na desnoj strani, na povratnoj lopti bio je Biuk koji nije uspio pospremiti loptu u mrežu.

87. Pokušali su Grci zaprijetiti po zraku; nakon ubačaja s desne strane pucao je Koutsias, ali Čavlina je siguran.

86. ⇔Nova izmjena u hrvatskim redovima.

Igru je nažalost zbog ozlijede morao napustiti Marin Ljubičić, a u igri je Franjo Ivanović.

83. Nova prilika za Hrvatsku! Istrčao je Ljubičić sada skoro pred sama vrata grčkog golmana na desnoj strani, ali njegov udarac završio je u korneru nakon obrane Tzolakisa.

80. ⇔Promjena u redovima Grčke. Izašao je Kostis, a u igri je Belevonis.

73. ? Žuti karton zaradio je Ljubičić.

71. ⇔Iz igre je izašao Gabriel Vidović, a u igru ušao Stipe Biuk.

67. ⚽GOOOOL!

Hrvatska je preokrenula, rezultat je 2-1! Strijelac za mlade Vatrene je Marin Ljubičić, par minuta nakon što je ušao u igru. U petercu Grka našao se Roko Šimić, njegov udarac završio je na gredi, a na odbijenoj lopti našao se Ljubičić i matirao vratara Tzolakisa.

65. Tek što je ušao u igru Ljubičić je odmah i zaprijetio, ali udarac bez problema brani vratar Tzolakis.

64. ⇔Izmjena u redovima Hrvatske. Iz igre je izašao Matija Frigan, a u igri je Marin Ljubičić.

60. ⇔Nove izmjene u redovima Grčke. Iz igre su izašli Kourfalidis i Niarchos, a u igri su sada Zoulis i Kosidis.

54. ?Odmah minutu kasnije požutio je i Kostis.

53. ?Žuti karton zaradio je Sourlis.

50. Velika prilika za Grčku! S ruba kaznenog prostora pucao je Kourfalidis, a lopta je otišla tik uz vratnicu. U nastavku akcije nakon kornera Grčka je ponovno pritisnula, centaršut s lijeve strane završio je na gol liniji vratara Čavline, ali je Perković odličnom reakcijom spasio siguran pogodak.

46. Počelo je drugo poluvrijeme, a mi imamo izmjene u sastavima.

⇔ U sastavu Hrvatske iz igre su izašli Tikvić i Katinić,a u igri su Bukvić i Grozdanić. Karamperis je izašao kod Grka, a u igri je Metaxas.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Nakon lošeg starta i početnog zaostatka Hrvatska se probudila i zagospodarila terenom. Mogli su naši mladi reprezentativci uzeti i vodstvo u nastavku susreta, ali par trenutaka dekoncentracije i nesreće znači da je rezultat na poluvremenu izjednačen.

45. Pritisli su Grci na samom kraju poluvremena. Opsada hrvatskog kaznenog prostora trajala je par minuta, ali konkretnija prilika nije stvorena.

42. Nova dobra prilika za Hrvatsku. Na lijevoj strani napada loptu je dobio Vidović i poslao povratnu loptu, koju ni Frigan ni Hodža nisu uspjeli uhvatiti.

37. Odradili su sada Grci odličnu akciju, a nakon prebrojavanja kao višak je ostao Sourlis i poslao loptu visoko iznad vrata.

33. Obećavajuću situaciju imala je sada Hrvatska. Nakon prekida Grka Baturina je sam izašao u kontru, ali nije uspio uputiti udarac.

32. ? Novi žuti karton u hrvatskim redovima, ovoga puta u bilježnicu je ušao Hodža.

29. ? Žuti karton zaradio je Maro Katinić.

27. Novi dobar pokušaj Hrvatske. Nezgodan ubačaj iz slobodnog udarca poslao je Luka Sučić, ali ga nitko nije uspio pospremiti u mrežu.

23.GOOOOL!

Hrvatska je izjednačila! Roko Šimić uletio je iza obrane Grka, izbjegao zaleđe i poslao sjajnu povratnu loptu koju je Veldin Hodža pospremio za poravnanje rezultata.

22. Kakav udarac Martina Baturine! Pucao je hrvatski veznjak iz slobodnog udarca u sam kut vratara Tzolakisa, koji odličnom paradom brani.

20. Velika priika za Hrvatsku! Imali su naši sada odličnu situaciju, lopta je došla do Frigana na desnoj strani, međutim vratar Tzolakis obranio je udarac.

11.GOOOOL!

1-0 za Grke! Strijelac pogotka je Vasilios Sourlis. Odličnu povratnu loptu na 16 metara s desne strane poslao je Niarchos, a Sourlis naletio i odlično plasirao u sami kut.

6. Novi opasan pokušaj Grka, nakon ubačaja iz kuta zaprijetili su domaći glavom, vratar Čavlina bio je siguran.

2. Grci su zaprijetili na samome početku, pokušaj iz slobodnog udarca s lijeve strane završio je u korneru.

1. Počela je utakmica, prvi su s centra krenuli reprezentativci Grčke.

Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Dragan Skočić se prema nacrtima UEFA-e odlučio za formaciju 4-4-2. Od prve minute na stoperskoj poziciji starta Maro Katinić, dok će u vrhu napada uz Roka Šimića biti Matija Frigan.

Linker
30. travanj 2024 07:20