Danijel Lučić i Ivan Ćaleta

 Privatna arhiva
ČUDO OD NOGOMETAŠA

VIDEO Stiže talent kakvog Hrvatska nikad prije nije imala: ‘Za njega zaista možemo reći da je hrvatski Messi‘

‘Oko njega gradimo ekipu i nadam se konačno peharu‘, priča nam Danijel Lučić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. listopad 2023. 13:42

Danijel Lučić, tehnički koordinator HNS-a za inozemstvo, govorio je u velikom razgovoru za SN o sve većem utjecaju Hrvata rođenih izvan Lijepe Naše u HNL-u.

Lučića smo, između ostalog, zvali zbog aktualnih igrača koje izvrsno poznaje jer mnogima je on odjenuo hrvatski dres i “oteo” ih Nijemcima, spominjao nam je niz talenta koji igraju za Vukovar (Garić, Jukić, Andačić), a što donosi budućnost? Iako će igrač iz domovine uvijek biti i temelj i velika većina nacionalne vrste, dijaspora bi mogla imati sve bitniju i jaču ulogu. Lučić je to rekao ovako:

- Sljedeće godine planiramo kao ekipa dijaspore osvojiti Memorijal vukovarskih branitelja. Pokraj Dinama, Hajduka, Osijeka, Varaždina...to je teško, nismo još uspjeli, ali u generaciji rođenoj 2010. godine koja će igrati imamo talenta kakvog još nikad nismo imali. S 13 godina ni Vidović niti bilo tko drugi nije bio tako dobar. Za njega zaista možemo reći da je hrvatski Messi za svoj uzrast. Radi se o Ivanu Ćaleti iz Borussije Dortmund. Oko njega gradimo ekipu i nadam se konačno peharu. Naravno, nisam s ovime rekao da će Ćaleta biti Zlatna lopta jer jako je dalek put od talenta do profesionalnog igrača, ali fantastično je nadaren.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. srpanj 2024 13:51