REUTERS/Matthew Childs
UNIŠTIO IM JE SVE NADE

VIDEO: STRANI MEDIJI MALO DRUGAČIJE GLEDAJU NA POBJEDU HRVATSKE, ALI MODRIĆU SE DIVE SVI 'Modrić je pokazao Messiju kako se izvodi jedanaesterac'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. lipanj 2018. 14:04

Hrvatska je zasjela na vrh skupine D nakon pobjede protiv Nigerije, a inozemni mediji u svojim prvim izvješćima objavljenim netom poslije završetka dvoboja u Kalinjingradu ističu zasluženost pobjede Vatrenih u susretu koji nije oduševio.

- Ništa spektakularno, ali vrlo solidno za pobjedu u premijernoj utakmici - rečeno je u komentaru Eurosporta BBC s naslovom “Hrvatska lako prošla Nigeriju”.

- Sve nade Super orlova uništio je Luka Modrić pogotkom iz jedanaesterca 19 minuta prije kraja dvoboja.

Za Eurosport BB Modrić je igrač susreta i pritom je uspoređen s Messijem.

- Modrić je pokazao Messiju kako se izvodi jedanaesterac. Zasjenio je Messija, potvrdio ulogu vođe svoje reprezentacije.

Modrića je kao junaka susreta vidio i Washington Post.

- Jedan pogodak namjestio, drugi realizirao za status junaka dvoboja.

MODRIĆEV JEDANAESTERAC I OSTALA DOGAĐANJA S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Saveznik i Fortuna

Strani mediji također se slažu da je sreća bila saveznik Hrvatske kada je novi igrač Stoke Cityja, Etebo Oghenekaro, darivao Hrvate pogotkom u vlastitu mrežu nakon nešto više od pola sata igre. Etebo je inače prešao u Stoke početkom ovog tjedna iz portugalskog Feirensea za odštetu od 6,35 milijuna funti.

- Zgoditak kao poklon za protivnika, a do drugog pogotka s bijele točke nije Hrvatska zapucala u okvir vrata. Bila je to jedna slabašna utakmica - rečeno je u komentaru BBC-a.

Britanski Guardian iz pera svog reportera Shauna Walkera naglasio je “ne možemo očekivati da sve utakmice budu kao ona u petak navečer” aludirajući pritom na susret Portugala i Španjolske.

- Nigerija nije ponudila ništa, a Hrvatska je u jednoj neuvjerljivoj predstavi bila profesionalna i dostatno dobra za pobjedu.

Nigerijci skromni

Britanski Telegraph istaknuo je kako je sudac Ricci kratko oklijevao prije negoli je pokazao na bijelu točku u korist Hrvatske, ali kazneni udarac nitko nije sporio.

- Nigerija je pokazala jako malo. Lovren je blokirao jedan šut Iwobija i to je bilo sve.

Razočaran je i nigerijski Daily Post koji je naglasio “Super orlovi su se nadali barem bodu poslije remija Argentine.”

- Protiv Islanda mora Nigerija pobijediti, inače je Svjetsko prvenstvo završeno.

Linker
03. svibanj 2024 01:13