ANDY BUCHANAN Afp
EUROCAST #13

VIDEO: ‘Svaka čast Daliću! I toliko sam ljut na te komentare o Gvardiolu, pa dečko ima muda kao Sljeme!‘

U novom izdanju Eurocasta analizirali smo i komentirali sjajan nastup Hrvatske protiv Škotske
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2021. 08:52

Nakon dvije loše utakmice Vatreni su u trećem kolu Europskog prvenstva odigrala odličnu utakmicu protiv Škotske i došla do zaslužene pobjede rezultatom 3:1. To je Vatrenima donijelo drugo mjesto u skupini D i prolazak u osminu finala.

Izbornik Zlatko Dalić je i za ovu utakmicu napravio neke promjene u udarnoj postavi, a ovaj put je s njima pogodio. Bruno Petković i Nikola Vlašić su se vratili u prvih 11 i odigrali jako dobru utakmicu, a dobar dojam je ostavio i Josip Juranović koji je igrao na desnom beku. No, posebno nas je oduševio kapetan Luka Modrić koji je još jednom pokazao svjetsku klasu i nevjerojatnim pogotkom usmjerio utakmicu prema pobjedi Hrvatske.

O svim taktičkim zamislima i igri Hrvatske, ali i onome što nas čeka u osmini finala u novom izdanju Eurocasta razgovarali smo s nogometnim trenerom Zoranom Zekićem i glavnim urednikom SN Robertom Šolom.

"Moram pohvaliti izbornika za taktiku, odabir igrača, sada je sve otvoreno. Imamo dobar ždrijeb", rekao je u uvodu Zekić.

Juranović na desnom beku?

'Mislim da je izgledao kao jedan rutiner, ali ga nisam očekivao. Nemam nikakve zamjerke na njegov nastup", rekao je Zekić.

"On je jedan od onih igrača koje mi volimo podcjenjivati. Iznimno je dobar, iako nije svjetska klasa", nadovezao se Šola.

Gol i nastup Luke Modrića?

"Sjajan udarac, sjajan nastup. Da su bila tri vratara to ne bi zaustavili. Ali ne samo Modrić, sinoć smo bili na tragu onoga kako trebamo izgledati. I Vlašić i Brozović, Kovačić...", objasnio je Zekić.

"S Petkovićem i Vlašićem stalno imaš te trokute, dubinu i širinu, stalno si visoko. Prvi smo put imali i bekove u napadu, to prije nismo radili.

Igra Joška Gvardiola, što kažete na komentare da nije bio dobar i preplašen?

"Toliko sam ljut na te komentare. Meni je on bio odličan. Dečko se ne boji greške, on ima 19 godina. Oprostite na izrazu, ali dečko ima muda, kao Sljeme. Ja sam oduševljen i mislim da smo dobili igrača za idućih 10 godina...Vidim ga među 5 najboljih obrambenih igrača u idućih 10 godina", objasnio je Zekić.

Treba li možda Gvardiol u idućoj igrati na stoperu jer Dejana Lovrena neće biti?

"Ja bih ipak stao na loptu, jer nije igrao u tandemu s Vidom", rekao je Šola, dok je Zekić rekao da je odluka na izborniku.

Želje za protivnika u osmini finala?

"Ja imam želju, Slovačka", rekao je Šola.

"Ja ne bih birao. Danas ćemo znati suparnika, a mislim da moramo iskoristiti ovaj val i samopouzdanje", komentirao je Zekić i dodao:

"Ja sam siguran da će Kramarić zabiti barem gol ili dva, a ne smijemo zaboraviti niti Rebića koji će doći na svoje. Ima tu još dosta rezerve i kvalitete."

Nastavio je Zekić s hvalospjevima o hrvatskom veznom redu.

"Kovačić je odigrao jednu od najboljih utakmica za reprezentaciju, a Brozović je bio nenametljiv, a odličan, pravovremen. Kada je trebalo imali smo posjed po dubini, kada je trebalo posjed po širini", objašnjava Zekić.

Uputio je Zekić savjet igračima.

"Savjetovao bih im da što manje prate medije. Ne bih rekao da tu ima neke zlobe, ali...", kaže Zekić, na što se nadovezao Šola:

"Te kritike su napokon zato što smo mi ranije govorili da imamo kvalitetu. Ja doista mislim da je ova momčad blizu one u Rusiji, s time da ima veći izbor igrača..."

Linker
28. travanj 2024 09:12