DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VATRENI OPET ZAJEDNO

VIDEO: Težak udarac za Hrvatsku na startu kvalifikacija, Dalić ostao bez Petkovića! ‘Ovo me poremetilo‘

Hrvatski izbornik objavio je da sjajni napadač Dinama propušta početak kvalifikacija.
Piše: Sportske novosti/D. AntolićObjavljeno: 22. ožujak 2021. 11:09

Zlatko Dalić danas je okupio hrvatsku reprezentaciju na početku novog kvalicikacijskog ciklusa, ovoga puta za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Nikad kvalifikacije nisu bile tako brzopotezne. Vatreni će “troskokom“ zagaziti u još jedan izlučni ciklus na Svjetsko prvenstvo po ekspresnoj proceduri. Dana ssu se okupili u Zagrebu, u utorak putuju u Ljubljanu, u srijedu će odmjeriti snage sa Slovenijom, a onda u Rijeci s Ciprom i Maltom u subotu i utorak. U sedam dana tri nastupa za bodove.

Zlatko Dalić održao je jutros konferenciju za medije u zagrebačkom hotelu Hilton, a odmah na početku sve je dočekalo neugodno iznenađenje.

"Nakon četiri mjeseca ponovno smo zajedno i jedva čekamo akciju reprezentacije. S prvobitnog popisa otpao je Ante Rebić zbog ozljede koja se obnovila i nažalost zbog problema s ramenom otpao je Bruno Petković. Sve je završeno s Perišićem i Brozovićem, oni kreću iz Milana. Tijekom dana ćemo se svi okupiti. Prema nama je tri važne utakmice, Slovenija je najteža. Cilj se zna, to je plasman u Katar. Kojom dinamikom ćemo skupljati bodove nije bitno, samo da se plasiramo. Očekujem da bude odgovorni i motivirani, samo tako možemo biti uspješni", kazao je Dalić pred novinarima.

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Mislav Oršić je u formi, kakve su mu šanse da bude u početnom sastavu?

"Mislav je zasluženo u krugu reprezentacije, naravno da ga očekuje minutaža. Sve što sam planirao padne u vodu kad netko ne dođe. Razmišljali smo o jednim stvarima, sad se to mijenja, morat ćemo napraviti preinake. Mislav je u najužem krugu, ali igrao je dosta utakmica pa moramo vidjeti i rasporediti snage. Imamo pakleni ciklus, a igrači dolaze iz istog takvog ritma. Izostankom Petkovića neke stvari moram mijenjati. Bruno je u dobroj formi, malo me to poremetilo. Žao mi je zbog njega, nedostajat će nam. Kad je on u igri igra je drugačija, morat ćemo drugačije napraviti neke stvari. Falit će nam, ali nećemo plakati i žaliti se. Idemo s ovima koje imamo".

Ivica Olić je u pregovorima s moskovskim CSKA.

"Bit će mi žao ako napusti stožer. Kompaktan smo stožer, međutim odluči li se za takav korak ima moju podršku. To je izazov za njega, i dobra stvar za hrvatski nogomet da tako veliki klub traži hrvatskog trenera. Ako ostane bit će mi drago, nisam zasad razmišljao o novom čovjeku u stožeru, čekam rasplet situacije oko Ivice pa ću odlučiti".

Kako vidite Sloveniju?

"Neće biti nijedna utakmica lagana. Ni Cipar ni Malta. Slovenci jesu najkvalitetniji. Izuzetno cijenim Keka koji je napravio sjajne stvari s Rijekom i reprezentacijom, kompaktni su, malo golova primaju, ali mi smo favoriti i moramo se nametnuti. Imaju opasne igrače poput Iličića po desnoj strani, dosta su visoki, imaju dobar skok, ali mi moramo pokazati svoje pravi lice. Usto Jan Oblak je jedan od najboljih golmana svijeta. Kod nas neće biti velikih inovacija u momčadi, moramo ići na pobjedu. Od uloge favorita ne možemo pobjeći, moramo ići osvajati bodove".

Očekujete ni "napaljenu" Sloveniju?

"Očekujem. Mi smo svima izazov, opomena nam mora biti Mađarska gdje smo poveli, mislili da će biti lako, a na kraju smo izgubili. Slovenije će biti nezgodan protivnik. Nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda, ključan je samo plasman na SP".

Postava za Sloveniju će biti bez eksperimenata?

"U tom smjeru razmišljam, imamo samo dva treninga, puno toga ćemo morati riješiti preko sastanka. Tu su isti igrači kao u Ligi nacija, igrat ćemo s najjačim snagama, a onda ćemo slagati priču protiv Cipra i Malte na drugi način".

Hoće li u Ljubljani igrati Vrsaljko?

"Svjestan sam da ne može pomoći u sve tri utakmice. Jednu utakmicu će sigurno igrati, razmišljam da to bude sa Slovenijom, ali prvo ću popričati s njim da vidim kako je. Neću fosirati ako nije sto posto OK, opet je bio u nedjelju na klupi Atletica, nije igrao".


Dinamo se oglasio o ozljedi Petkovića

"Na jučer odigranoj utakmici Hrvatski Telekom Prve lige protiv HNK Gorica, Bruno Petković zadobio je luksaciju zgloba lijevog ramena.

Liječnička služba GNK Dinamo započela je s intenzivnom fizikalnom terapijom ozlijeđenog ramena, a zbog zadobivene ozljede Bruno Petković neće sudjelovati u ovom reprezentativnom ciklusu", stoji u kratkom priopćenju.

Linker
18. travanj 2024 23:31