ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
DALIĆ UOČI BUGARSKE

VIDEO: ‘U Americi su me šestorica tražili da idu kućama, sada nitko, ovim igračima je reprezentacija kult‘

Zlatko Dalić i Mario Pašalić najavili su nadolazeći okršaj protiv Bugarske
Piše: SN, HinaObjavljeno: 28. ožujak 2022. 15:38

Nakon remija protiv Slovenije (1:1) pred Vatrenima je nova provjera uoči nadolazećeg SP-a u Kataru, a izbornik uoči susreta nije skrivao sastav.

Tako će na golu krenuti Ivica Ivušić, u obrani će biti Mile Škorić, Domagoj Vida i jedini starter za obje utakmice Duje Ćaleta-Car. Na desnom će beku zaigrati Josip Juranović, lijevom Borna Barišić. U sredini će igrati Nikola Moro, Lovro Majer i Mario Pašalić, dok će u napadu krenuti sadašnji i bivši nogometaši Hajduka, Nikola Vlašić i Marko Livaja.

"Rekao sam već, promijenit ćemo sastav. Igrat će oni koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti ove iz prve utakmicu, a i dati šansu svima drugima koju su tu sa nama. Respektiramo našem protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu" - rekao je u uvodu Dalić.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

"Naš plan je bio da svi koji su došli s nama, da igraju. Ne želim, s druge strane, preopteretiti neke igrače. Imaju teške utakmice već za vikend. Nema kod nas druge momčadi, to je Hrvatska. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu, ali ovog puta pobijediti. Imamo 20 igrača plus tri golmana", dodao je hrvatski izbornik.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Bugari?

"Napravili smo analizu. Izgubili su od Katara. Protiv nas će tražiti dobar rezultat. Mi smo target svim tim reprezentacija, što je i normalno jer smo drugi nas svijetu. Tražit će šansu iz kontri i polukontri..."

Društvo izborniku pravio je Pašalić koji je upitan o Bugarima, ali i nadolazećem SP-u.

"Bit će zanimljivo, nadam se da ću biti zdrav i biti sudionik Svjetskog prvenstva. Daleko je to još, nadam se da ću biti u dobroj formi na najvećoj svjetskoj pozornici", rekao je Pašalić koji kod Dalića ima dobar status.

"Mario Pašalić ima neupitan status kod mene, u najužem krugu mog izbora. Najvažnije će biti da bude zdrav i spreman, kao što je i sam rekao. Puno od njega očekujem, može biti iskoristiv na više pozicija, čak i u napadu", objasnio je Dalić.

Posebne je pohvale imao za pristup igrača.

Izbornik u prvi plan ističe pristup igrača i zajedništvo u momčadi.

“Ovo je sjajno okupljanje, samo da ga završimo dobrim rezultatom. Raduje me pristup igrača. Znalo se, recimo, dogoditi… U Americi su šestorica igrača otišla kući, ovaj put nitko nije pitao niti napustio kamp. Nikome, uostalom, nije palo na pamet ne doći na ovo okupljanje, iako su neki stariji imalo pravo na to, u smislu odmora. To me čini ponosnim i sretnim. Dakle, taj kult reprezentacije, drago mi je vidjeti da je svima čast i ponos biti ovdje. Reprezentacija je zaista svetinja, svi igrači dolaze s ogromnom željom. Evo, i Sosa je došao ozlijeđen, a Brekala je zaustavio koronavirus”.

Dalić je kazao kako nema dvojbi oko početnog sastava.

“Ostaje sve kako je bilo, dvojba se tiče jedino pozicije desnog beka. Ćaleta-Car će igrati drugu utakmicu, ali ćemo ga u nekom trenutku zamijeniti. Sigurno neće nastupiti Lovren i Sosa, ostali su u kadru. Imamo pet, šest zamjena, ali promjene će ovisiti o stanju na terenu i rezultatu".

Linker
25. travanj 2024 15:16