Josip Juranović

 SCREENSHOT
MAJSTOR ZA SLOBODNJAKE

VIDEO: Vatreni zabio golčinu u stilu Platinija, je li vrijeme da ovo počne raditi i u reprezentaciji?

Kad su Vatreni zadnji puta dali gol iz slobodnog udarca? Nikome se nije lako odmah sjetiti.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. ožujak 2023. 22:56

Josip Juranović zabio je za Union Berlin gol kakvog se ne bi posramio niti Michel Platini u najboljim danima, kad je kao rukom spremao slobodnjake iza leđa vratara. Za braniča to nije česta vrlina. Znali smo da to zna, no pokazao je na briljantan način. Bio je Juranović nominiran i za gol kola Eurolige UEFA-e, ali je nagrada ipak otišla Antonyju iz Manchester Uniteda.

Njegov Union Berlin nije sretan, imali su problema s belgijskim Royale Union Saint-Gilloisom, završilo je 3:3, opasni gosti i njemu i kolegama stvarali su probleme, ali sve je otvoreno za uzvrat.

PREKRASAN GOL JURANOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE

No, Juranović je ponovno veći dio susreta igrao kao lijevi bočni u formaciji s trojicom stopera, tek se u završnici, od 77. minute preselio na svoju desnu stranu.

Statistika govori o pet ključnih dodavanja, to su dodavanja nakon kojih sljedeći igrač koji primi loptu puca po golu, pet točnih centaršuteva od deset pokušaja, tri dobivena duela od tri, jedan dribling te još dva udarca, osim tog krasnog s ruba kaznenog prostora koji je završio u mreži.

Kad su Vatreni zadnji puta dali gol iz slobodnog udarca? Nikome se nije lako odmah sjetiti. Možda da se Juranović primi toga posla?

Linker
16. travanj 2024 01:50