ASHLEY WESTERN/AFP/PROFIMEDIA
BIVŠI HAJDUKOVAC:

‘Voljeli bismo da je Perišić u Hajduk došao zdrav. A znate li da je on već zabio za Bijele, ja sam svjedok‘

Ozljedu Ivana Perišića za SN su prokomentirali Vladimir Balić i Goran Vlaović
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. rujan 2023. 10:49

Teška ozljeda Ivana Perišića bila je tema i u Lekeniku na revijalnoj utakmici Humanih zvijezda Hrvatske i veterana Lekenika, iako mnogi nisu znali da se dogodila jer informacija je bila svježa, a nogometaši "stare garde" ne gledaju svaku minutu na mobitel.

Vladimir Balić, nekadašnji vratar Hajduka, otkrio nam je:

- Igrao sam s Ivanom Perišićem kad je imao 16 godina. Jeste li znali da je na pripremama igrao za prvu momčad Hajduka i da je dao gol. Protivnik je bilo Smederovo, u to doba postajale su i tenzije jer je klub iz Srbije, igrali smo u Sloveniji, a dobro pamtim kako je to bilo. Imao sam loptu i netko mi je vikao da gađam njega. Gledao sam tko je to u daljini, ono mali Perišić. Nabio sam mu, on je zavrtio dva-tri igrača i zabio. Ako netko misli da nije zabio za seniore Hajduka, a eto zabio je.

Prisjetio se Balić koji je nosi dres Hajduka od 2002. do 2008. godine. Duže je trajala velika kampanja hajdukovaca da se vrati u bijeli dres, a sad mu se dogodilo ružna ozljeda, morat će na operaciju križnog ligamenta koljena desne noge i neće ga biti na terenima barem šest mjeseci.

- Užasna je to vijest za reprezentaciju. Imate lik i djelo, on je bio i lik i imao djelo. U reprezentaciji je dovoljan likom, a kamoli još i djelom. Konstantan je, autoritet... Stvarno šteta. Posebno je žao svima nama koji navijamo za Hajduk, računali smo da će se vratiti...Prerano je otišao, to bi bila krajnja kruna njegove karijere kad bi s Hajdukom bio prvak.

Možda će se nakon ozljede htjeti vraćati kroz Hajduk i HNL?

- Voljeli bismo da je došao zdrav, ali ako dođe i ozlijeđen bit ćemo sretni. Vidjet ćemo kakvo će moći ponuditi djelo, ali dođe li bit će njegov lik ovdje, a njegov je lik jako velik u hrvatskom nogometu. Sigurno bi bio poticaj našoj djeci koja trenutačno nisu u Hajduku, ali vratit će se s posudbi i biti konstanta kluba.

Izbornik Zlatko Dalić očekuje ga na Euru.

- Svi moramo očekivati od njega da se vrati, kako bismo njemu dali motiv da to čini što bolje i više. Nije jednostavan put kad se ozlijedite i ostanete sami, a uglavnom čovjek ostane sam. To što ga izbornik podržava i očekuje da se vrati motiv mu je da što više radi.

Pitali smo Balića ima li kakvu poruku za Perišića?

- Moja je poruka: "Ivane, ti si velik, igrao ili ne igrao, doći ćeš vrlo brzo tamo gdje si bio i nadamo se da ćeš s Hajdukom osvojiti prvenstvo"

Goran Vlaović, nekadašnji reprezentativni napadač, o ozljedi Ivana Perišića nam je kazao:

- On jako puno znači reprezentaciji. Godinama sam komentirao Vatrene, davno sam govorio, prije Brazila 2014. godine da je on najveća ofenzivna snaga Hrvatske. Tako je cijelo ovo vrijeme. Užasno mi je žao što se to dogodilo, njegova nepredvidivost, iskustvo i kvaliteta jako će nam nedostajati.

Je li se teško vraćati kad imate 34 godine?

- Nisam imao u tim godinama takvu ozljedu jer već sam se ostavio nogometa pa ne znam. To je veliki problem i teško stanje za njega, pogotovo što u današnje vrijeme imaš puno utakmica za igrati pa ti možda ponestane i volje za golem trud da se vratiš.

Dosad je djelovao da ima veliku volju?

- Je, ali volja igranja i volja da se vratiš nakon ozljede su različite stvari, to mogu garantirati. Najteže je za igrače vraćati se nakon ozljede - ustvrdio je Vlaović.

Linker
25. travanj 2024 08:21