Srdjan Stevanovic/Getty Images
'ZDRAV SAM, TRENIRAM'

VRAĆA SE ČOVJEK BEZ KOJEG HRVATSKA NIJE HRVATSKA Vedran Ćorluka ekskluzivno za SN progovorio o oporavku, ždrijebu za SP, izborniku Daliću...

EKSKLUZIVNO ZA SN Vedran Ćorluka, ključni igrač vatrene obrane napokon se oporavio od teške ozljede Ahilove tetive
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2017. 15:52

Vedran Ćorluka (31) dugo nije dao intervju za Sportske novosti ‘jedan na jedan’. Ima godina... Uglavnom, Čarli, kako ga zovu oni koji ga dobro poznaju, jedan je od najboljih igrača Vatrenih, jedan od vođa. Bez njega Hrvatska nije - Hrvatska. Jako, jako nedostaje.

Za one koji možda nisu pratili, Ćorluka se teško ozlijedio na utakmici svog Lokomotiva protiv Amkara u prvenstvu Rusije. Zaradio je rupturu Ahilove tetive desne noge, nakon čega je slijedila operacija i dugotrajan oporavak.

Super protiv Grka

Ćorluka nije propustio posjetiti hrvatsku delegaciju koja je stigla na ždrijeb u Moskvu.

- Sad je sve dobro, sve je O.K. Počeo sam normalno trenirati, ali sad je kraj sezone pa nema smisla igrati. Desetog dana mjeseca siječnja iduće godine počinju pripreme, pa startam i ja kad se radi o sezoni koja slijedi. Posve normalno treniram, samo sad ne igram. Mogu kazati da sam sad potpuno zdrav -kazao je u uvodu Vedran.

SAINT-ETIENNE, FRANCE - JUNE 17: Vedran Corluka of Croatia looks on during the UEFA EURO 2016 Group D match between Czech Republic and Croatia at Stade Geoffroy-Guichard on June 17, 2016 in Saint-Etienne, France.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images
Vedran Ćorluka

Jasno je da smo fokus razgovora usmjerili na današnji ždrijeb za Svjetsko prvenstvo.

- Vidjet ćemo... Što nam kuglice daju. Osobno bih volio da iz prve skupine dobijemo Ruse! A bilo bi idealno kad bi s Rusima otvorili prvenstvo. Dobro pratim rusku reprezentaciju, oni su pod velikim pritiskom s obzirom da su domaćini.

Kako mu izgleda hrvatska reprezentacija? Zbog ozljede nije participirao u mnogim ogledima kvalifikacija? Kako je proživljavao sve turbulencije koje su se događale Vatrenima?

- Imali smo problema. Samo smo se doveli u situaciju koja je bila problematična lošim izdanjima. Posljednje tri utakmice, osim prvog poluvremena protiv Ukrajine je stvarno bilo odlično. Super smo igrali u Zagrebu protiv Grčke. Ta utakmica je bila jedna od najpametnijih i najzrelijih utakmica koje smo odigrali.

Što je novi izbornik Zlatko Dalić donio novoga u nacionalnu vrstu?

- Sigurno je donio nešto novoga. Nekim igračima je promijenio pozicije, to je dovelo do promjena u sastavu i promjenu načina igre. Također, a to je vrlo bitno, atmosfera koja se zbila protiv Grčke u Zagrebu je potakla dečke da daju i više od onog što su u tom trenutku objektivno mogli dati. Ali po meni je najbitnija bila ta utakmica s Ukrajinom gdje smo dobro reagirali nakon onog prvog poluvremena.

Jasno da nas zanima hoće li tako bitan igrač kakav je Vedran Ćorluka biti spreman za SP u Rusiji. Čarli je zapravo od onih reprezentativaca koji može biti krucijalan u pohodu Vatrenih prema dobrom rezultatu u Rusiji.

- Nadam se da ću biti spreman. To je moja velika želja. Međutim, moram biti objektivan. Nakon ozljede nisam prošao napore igranja utakmica. Sve o mojoj spremnosti saznat ćemo tek nakon siječnja iduće godine. Ne mogu sad govoriti da ću biti sto posto spreman za Svjetsko prvenstvo nakon ovako teške ozljede. Pa imao sam skoro godinu dana stanke bez ozbiljnih utakmica. Da znam da ima još dosta vremena do Svjetskog prvenstva, ali ozljeda je bila dosta teška, to je činjenica. Sve ću napraviti da se vratim, ali vidjet ćemo na kraju kako će sve ispasti. Ne želim sad unaprijed bilo šti govoriti. Kad krenem u puni pogon, onda ćemo sve saznati.

Veli da se čuo sa svojim suigračima iz reprezentacije...

- Da, pričali smo i slali smo si poruke, ali onako iskreno, malo sam bio udaljen od svega toga.

Danas Ćorluka neće biti na ždrijebu...

- Imam obveze u klubu, tako da ne mogu doći. Po cijele dane radim, treniram, tako da neću moći doći.

S Vedranom se može popričati o kampovima koje će tražiti delegacija HNS-a, o mjestima gdje bi se Dalićeva vrsta trebala pripremati za utakmice u Rusiji. Konačno, to ga je pitala i hrvatska delegacija u Moskvi. Jedan od kampova koji je bio i razmatranju je onaj njegovog Lokomotiva.

- Radi se o kampu s fenomenalnim uvjetima. Tereni su zaista odlični. Ima sve što treba, ali sobe su samo za - poslijepodnevni odmor. Ili za prespavati noć prije utakmice. To nisu sobe u kojoj bi reprezentacija mogla biti recimo deset dana. Nisu na toj razini. Taj kamp je rezervirala Italija, ali Azzuri su isto tako rezervirali hotel u kojem bi spavali.

OSIJEK, CROATIA - MARCH 23: (L-R) Nikola Kalinic, Luka Modric, Dejan Lovren and Vedran Corluka of Croatia celebrate  during the International Friendly match between Croatia and Israel at stadium Gradski Vrt on March 23, 2016 in Osijek, Croatia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images

Ima li drugih dobrih kampova koji bi odgovarali Vatrenima?

- Ima, naravno da ima. Najbolji kamp ima Dinamo iz Moskve. Ali u tom kampu će boraviti reprezentacija Rusije. Vidite, najveći problem ovog Svjetskog prvenstva u Rusiji jest što nema takvih kampova kakvh ima recimo u Francuskoj, Austriji, pa čak i u Brazilu.

Čuli smo ovdje u Moskvi da su neki od kampova koji se nude reprezentacijama, bili prije vojni kampovi koji su se onda preuredili? Je li to točno?

- Ne, to su krive informacije. Većinom su ti kampovi od nogometnih klubova. Po meni najbolji uvjeti su u Sočiju i Krasnodaru, tamo su najbolji tereni i hoteli. Ali koliko je meni poznato, to je sve već rezervirano.

Na kraju nas zanimalo prati li Vedran događaje u HNS-u, bitku za predsjedničku poziciju?

- Što se tiče hrvatskog nogometa eventualno pogledam neku utakmicu HNL-a,. Drugo ne pratim, okupiran sam svojim problemima, povratku nakon ozljede - zaključio je Ćorluka.

Linker
18. svibanj 2024 21:20