Šime Vrsaljko
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
OKUPLJANJE U ROVINJU

Vrsaljko i Kalinić se priključili pripremama Vatrenih, iz UEFA-e stigao poseban naputak za zaštitne maske

Od petka bi izbornik Dalić na raspolaganju trebao imati 22 reprezentativca
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. svibanj 2021. 10:19

Šime Vrsaljko u četvrtak je ujutro prvi put trenirao s Vatrenima, a u vrijeme dok su od 11 sati bili na jutarnjem treningu stigao je i Lovre Kalinić u hotel Lone.

Izbornik i stožer na terenu NK Rovinj imali su 12 igrača: Livaković, Sluga, Škorić, Barišić, Petković, Oršić, Lovren, Vida, Vrsaljko, Pašalić, Vlašić i Juranović.

U četvrtak su dvaput bili na terenu, a u petak će raditi samo jednom, ali s više igrača jer najavljeno je dolazak ostatka ekipe. Ukupno bi od petka trebala biti dvadesetdvojica.

Ostala devetorica su: Modrić, Brozović, Perišić, Ćaleta-Car, Rebić, Budimir, Brekalo, Kramarić i Badelj.

image
Mario Pašalić i Šime Vrsaljko
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Dopuštene samo medicinske maske

Svi u stožeru Vatrenih koji su obvezni nositi zaštitne maske, liječnici, oružari, članovi šireg stožera, kao i prateće osoblje reprezentacije, moraju imati isključivo medicinske maske. To je depeša koja je stigla iz UEFA-e, vrijedi i za pripreme, ali i za Euro, u kampovima i na stadionima.

Dakle, nisu dopuštene maske raznih kreacija, natpisa, sponzora, i tko zna čega… U hrvatskoj reprezentaciji to pravilo primjenjuju već o četvrtka kad su se na treningu svi pojavili s medicinskim maskama, a dotad nije bilo tako. Pretpostavljamo da je UEFA-in razlog da se ne bi na maskama objavljivale poruke, političke ili marketinške. Dakako, igrači i uži stožer, dakle oni koji su na samom terenu, ne moraju nositi maske.

Linker
25. travanj 2024 10:46