DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REAKCIJE NAKON PORAZA

Vrsaljko otkrio gdje su Slovenci iznenadili Vatrene: ‘Ne podcjenjujem ih, ali Hrvatska je bolja!‘

Poslije utakmice Slovenije i Hrvatske na startu kvalifikacija za SP oglasili su se i igrači
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2021. 23:19

Pred kamere Nove TV izašao je Šime Vrsaljko koji se vratio u dres Vatrenih nakon 28 mjeseci.

"Istina je da smo dobro ušli utakmicu i imali kontrolu. Mogu reći da smo prili gol iz jedne njihove polušanse. Oni su se kasnije dobro branili, organizirani su i dobro stoje. Nažalost nismo uspjeli dati gol. Rezultatski nije dobro jer smo izgubili. Ali na kraju nije sve tako loše jer smo pokazali razliku u kvaliteti. Ne podcjenjujem Sloveniju, ali mislim da smo bolji. Dosta su Slovenci radili razliku na odbijene lopte. Tu su nas, tako reći iznenadili. Tu smo se tražili nekih 20 minuta nakon primljenog gola. U drugom smo dijelu promijenili taktiku i pokušali sa 3-5-2, ali nije išlo. Oni su se branili praktički sa 11 igrača u šesnaestercu, ali to nije alibi.

Povratak u reprezentaciju?

"Za mene je to velika osobna satisfakcija. Hrvatska je za mene nešto sveto i bit ću uvijek na raspolaganju tu i u dobru i u zlu", zaključio je Vrsaljko.

Oglasio se i hrvatski vratar Dominik Livaković.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Dobro smo krenuli, ali nas je presjekao gol. Možemo Slovencima samo čestitati na pobjedi. Nekog od naših je dirala i ušla u gol. Moramo pobijediti u sljedeće dvije utakmice, više nemamo prava na kiks. Malo nas je presjekao gol, izbornik je mijenjao, ali nije nas išlo. Moramo dići glave i sada pobijediti. Sada moramo u svaku utakmicu sa 100%", rekao je Livaković.

Oglasio se i slovenski izbornik Matjaž Kek.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

"Najdraža pobjeda? To ne, velika je pobjeda, ali je u sportu teško to reći. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili, a kada smo zabili puno je bilo lakše. Možemo se veseliti, ali ne smijemo se prepustiti euforiji. Nismo dobro ušli u utakmicu, ali nas je gol oslobodio. Možemo se veseliti, to je za nas prva pobjeda nad hrvatskom reprezentacijom, ali moramo ostati na zemlji", zaključio je Kek.

Slovenski vratar Jan Oblak nakon susreta je komentirao:

"Očekivali smo tešku utakmicu. Hrvatska je jedna od Top 5 ekipa u Europi. Ušli smo s nekim strahom, ali onda smo igrali bolje. Hrvatska nije igrala previše jer smo dobro stajali na terenu. Hrvatska na kraju s kvalitetom koju ima neće imati problema da se kvalificira."

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Upitan je Oblak da komentira i hrvatskog kapetana Luku Modrića koji je 134. nastupom u dresu Vatrenih dostigao bivšeg kapetana Darija Srnu, dosadašnjeg rekordera po broju nastupa u nacionalnom dresu.

"Modrić? Igramo međusobno već godinama. Jedan je od najboljih igrača u povijesti nogometa. Osvojio je Zlatnu loptu, što da kažem... Imam reći samo najljepše o njemu, da igra što duže i da uživamo što dulje u njemu", zaključio je Oblak.

Hrvatska u subotu dočekuje Cipar, a potom u utorak i Maltu. Obje utakmice se igraju na riječkoj Rujevici.

Linker
21. travanj 2024 20:26