VOJKO BASIC
‘MI SMO GA PREPOZNALI‘

Vulić sve otkrio: ‘Kada sam došao, rekli su mi da on nije niti za drugu momčad! A on je Messi na beku!‘

Slučaj ‘Bradarić‘ za Slobodnu Dalmaciju komentira njegov bivši trener Zoran Vulić.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. listopad 2020. 13:26

Domagoj Bradarić je odličan momak čija je najveća snaga što je izabrao ligu gdje se igra nogomet, piše Vulić u svom osvrtu za Slobodnu.

Tko je igrao u Francuskoj zna da se tamo ne može doći ako ne znaš igrati. Tamo svi znaju igrati, i stoperi i golmani. Izabrao je ligu gdje će napredovati, gdje će kroz dvije-tri godine sigurno otići u neki veliki europski klub. Odlazak u Lille je za njega bila puno bolja odluka nego da je išao u Juventus. Ide normalnim putem, okolnim, ali pravim.

image
VOJKO BASIC/CROPIX

Gledao sam ga i dok još nisam bio trener Hajduka. Primijetio sam da ima kvalitetu, kao i još tri-četiri igrača. Hvala Bogu da sam odmah kad sam došao za trenera imao snagu da ih uzmem, jer mi poslije nisu davali te mlade igrače kao Kada sam došao u Hajduk rekli su mi da Bradarić nije niti za drugu momčad. Veliki je dobitak za reprezentaciju. Kada sam došao rekli su mi da to nije dečko niti za drugu momčad. Međutim, imao sam povjerenje u njega iako smo tada imali tri lijeva beka stranca, Memollu, Fomitschowa i Filipa. Pored njih sam uzeo dijete od 18 godina.

Moj Prale (pomoćnik Mladen Pralija, nap.a.) i ja prepoznali smo ga i odlučili smo se za njega. U onom jedinom neriješenom rezultatu Hajduka u Gorici stavili smo ga na lijevo krilo. Ovo što je igrao u reprezentaciji, igrao je tad i u Hajduku, ali primarno je lijevi bek. Jako je kvalitetan, jednostavan igrač. Ima respekt prema protivniku, ali i vjeru u sebe što je najvažnije za igrača. Njemu je svejedno igra li protiv Solina, Dinama ili Real Madrida, u svaku utakmicu ulazi jednako.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Odigrao je odlično protiv Švicarske. Ne volim kada se odmah uzdižu mladi igrači, ali mislim da to na njega neće ostaviti nikakav utjecaj. Skroman je, samozatajan, radi ono što najbolje zna, igra nogomet. Želim mu samo puno zdravlja, njegova kvaliteta je neupitna. Veliki je dobitak za reprezentaciju.

Ne mislim da ga je izbornik trebao ranije zvati, sve u svoje vrijeme. Bila je pauza zbog korone, igrao je za mladu reprezentaciju. Ovo je bio pravi momenat. Sad je na izborniku da vuče sljedeće poteze, Bradarić je svoje napravio. Vjerujem da će još dugo biti u reprezentaciji. S Bradarićem, Barišićem, Melnjakom smo sad zacementirali lijevu stranu.

Ne podsjeća me na Jarnija, on je bio energičniji, jednostavniji, jači, brži, atleta, tenk, Ronaldo na beku. Bradarić je drugačiji tip, tehnički suptilniji, više tip Messija na beku. Zna balun, lagan je, dribler. Kad još malo popravi fazu obrane, onda će bit kompletan igrač. Pratim skoro svaku njegovu utakmicu u Lilleu. Ono što se meni najviše sviđa je što se on igra nogometa. To je ono što smo mi ovdje u Splitu izgubili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 01:27