Zlatko Dalić

 FRANCK FIFE Afp
DALIĆ NA HRT-U

‘Zadivili smo svijet borbenošću i kvalitetom! Ali zašto je nas sramota stavljati HR zastavu, ako treba i svaki dan?‘

Izbornik Vatrenih pričao je o dočeku nakon Rusije kao o najsretnijem danu u životu.
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2022. 22:28

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u HRT-ovoj emisiji ‘Hrvatska za 5‘ govorio je o značenju hrvatskih sportaša i reprezentacija.

"To je naš najjači brend, po tome smo prepoznatljivi od 1998. i posebno nakon 2018. godine. Tamo smo cijeli svijet zadivili borbenošću i kvalitetom, ali u prvom redu domoljubljem i poniznošću. Pokazali smo cijelom svijetu kako se bori za svoju državu", rekao je Dalić.

Izbornik je emotivno pričao o dočeku nakon osvojenog srebra,

"Onaj doček je bio najsretniji dan u mom životu. Hrvatska je tada bila puna zajedništva, ljubavi, emocija i veselja, takva bi Hrvatska trebala uvijek biti. To je bio najljepši doživljaj nakon Domovinskog rata. Da više ništa ne napravim s reprezentacijom, sretan sam i ponosan."

Dalić smatra da Hrvatskoj nedostaje zajedništva i domoljublja.

"Treba to pokazati, boriti se za domovinu na razne načine, istaknuti zastavu kad je praznik. Zašto ne pokazati ljubav i na takav način? Zašto je nas sramota stavljati hrvatsku zastavu, ako treba i svaki dan? Hrvatska reprezentacija je zato svetinja, ona to čuva, ona se bori za to. U svojoj smo državi, zašto bih se bojao jer sam katolik i vjernik? Dok sam ja u reprezentaciji ona će biti mjesto okupljanja svih Hrvata i svih navijača."

Istaknuo je da njegovi igrači imaju jednu veliku stvar - zajedništvo.

"Mi smo i u lošim trenucima zajedno. Ništa te ne može zaustaviti kad si kompletan kao ekipa. Igračima pokušavam usaditi da nema tragedije, ali ni euforije. Treba biti čvrsto na zemlji i onda se može nešto napraviti."

Dalić se zahvalio i svim navijačima koji Hrvatsku prate diljem svijeta, a upitan o hodočašću u Međugorje odgovorio je kako je to bio njegov zavjet i privatna stvar.

Linker
04. svibanj 2024 21:28