TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
POVREMENI VATRENI

Zbog Hrvatske presretan, na Dalića ogorčen i ljut: ‘Nije me ni nazvao da mi kaže kako nisam na popisu‘

‘Saznao sam televizijskom prijenosu da nisam na popisu. No, ne želim više o tome‘
Piše: SNObjavljeno: 09. veljača 2023. 11:15

Antonio Čolak (29) jedan od igrača koji su jesenas bili u odličnoj formi, ali svejedno nisu pronašli mjesto za Svjetsko prvenstvo na popisu Zlatka Dalića. Hrvatski izbornik odlučio mu je pretpostaviti četiri centarfora - Brunu Petkovića, Andreja Kramarića,Marka Livaju i Antu Budimira. Po mišljenju velike većine hrvatske javnosti i hrvatskih stručnjaka, Dalić je odabrao najbolje.

Međutim, Čolak se ipak požalio u intervjuu koji je dao za "The Scottish Sun", u kojem nije skrivao određenu dozu ogorčenosti zbog toga što nije na popisu, a još više zbog toga što misli da ga izbornik nije tretirao na pravi način.

image

Mirko Antonio Čolak

PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

"Nije me ni nazvao. Saznao sam televizijskom prijenosu da nisam na popisu. No, ne želim to više komentirati, to je prošlost", rekao je Čolak, koji je potom naglasio:

"Bio sam jako sretan zbog Hrvatske, zbog onoga što smo postigli. Osvojiti još jednu medalju je nevjerojatan uspjeh. Nadam se da ću u budućnosti i sam biti dio toga, a to će to zavisiti od mojih nastupa."

Ovako je Čolak o onome što se događalo u Kataru najviše čuo od Borne Barišića.

"Uzeo sam njegovu medalju i pogledao je, prilično je teška bila. Slušao sam njegova priče i dobio prave insajderske informacije kako je bilo".

Čolak je inače za Hrvatsku debitirao baš pod vodstvom Zlatka Dalića još 2020. i od tada je sakupio tri nastupa. Zadnji je put igrao protiv Slovenije u kvalifikacijama za Katar. Dalić je očito procijenio kako neki drugi napadački Vatrenima mogu ponuditi više od Čolaka.

Antonio Čolak igra vrlo dobro ove sezone i postigao je 14 golova u 29 nastupa za Rangerse.

Linker
18. travanj 2024 12:11