RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SVI SU NA BROJU

Zlatko Dalić će imati ogromno pojačanje na Euru! Među Vatrene se vraća apsolutna legenda reprezentacije

Nakon dolaska Vedrana Ćorluke kompletiran je stožer hrvatske nacionalne vrste za Euro
Piše: Tomislav Jurnović/JLObjavljeno: 18. svibanj 2021. 14:45

Kako je Jutarnji list pisao još prije gotovo dva mjeseca, samo nekoliko dana nakon što je postao trener moskovskog CSKA, Ivica Olić vratit će se na svoju poziciju pomoćnika Zlatka Dalića, samo za potrebe skorog Europskog prvenstva.

Potvrdu naših saznanja dobili smo, eto, jučer, nakon što je u javnost izašao službeni zahtjev hrvatskog trenera klubu, u kojem je tražio dopuštenje da se pridruži stručnom stožeru "vatrenih". CSKA je, tvrde ruski mediji, odlučio izaći ususret Oliću, iako će klupske pripreme početi 16. lipnja u Austriji, tri dana nakon našeg susreta s Engleskom.

- Olića su klupski čelnici pustili u reprezentaciju nakon što je sam to zatražio. Sad ima slobodnog vremena i odlučio je da se ne želi odmarati. Potom se vraća izvršiti klupske obveze - rekao je za ruske medije menadžer Dejan Joksimović.

image
RONALD GORSIC /CROPIX Cropix

Nakon dolaska Vedrana Ćorluke, time je kompletiran stožer hrvatske nacionalne vrste za Euro. Uz izbornika Dalića, čine ga Ivica Olić, Dražen Ladić i Vedran Ćorluka kao pomoćnici, trener vratara je Marjan Mrmić, kondicijski trener Luka Milanović, a za analitiku je zadužen Marc Rochon.

Zlatko Dalić u ožujku je izašao ususret Oliću, kojeg je na klupu pozvao CSKA, no tada se već računalo da je Olić jednim dijelom dogovora uvjetovao odlazak na Euro, koji bi mu bio posljednja reprezentativna akcija. Sada je, eto, to postalo i službeno.

Ruski mediji, doduše, nisu oduševljeni ovakvim raspletom i dovode takvu odluku u pitanje jer je Olić na klupi Moskovljana upisao četiri pobjede, isto toliko poraza i remi, čime nije osiguran europski nastup, te je za sljedeću sezonu nužna rekonstrukcija momčadi. Upravo se stoga pitaju kako će hrvatski trener uspjeti posložiti plan priprema i kadrovsku križaljku, no ako je odlučio doći na ispomoć Zlatku Daliću, Olić vjerojatno ima plan kako da zadovolji sve obaveze.

Linker
20. travanj 2024 13:41