Zlatko Dalič je još jednom progovorio o najvažnijim stvarima vezanim za reprezentaciju

 - Afp
ODRJEŠITI IZBORNIK

Zlatko Dalić: ‘Da smo to izgubili, napustio bih reprezentaciju. Livaja? Zasluženo je tu, o ostalom ne bih...‘

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije se osvrnuo na godinu koja je na isteku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2021. 09:44

Zlatko Dalić je Hrvatsku preuzeo u listopadu 2017. godine i uspio ju dovesti do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji i tamo uzeti srebro. Nakon toga je s Vatrenima otišao na Euro 2020. gdje je prošao u drugi krug, a potom Hrvatsku kvalificirao i na treće veliko natjecanje kao jedini izbornik kojem je to uspjelo. Za Novu Tv je ocjenio 2021. godinu u kojoj Vatreni nisu izgledali najuvjerljivije.

"Dao bih joj možda četvorku. Da je Euro bio uspješniji bila bi čista petica. Mislim da je iza nas sjajna godina u svim selekcijama i svim segmentima. Tu je i HNL koji je sjajan i mislim da je iza nas stvarno uspješna godina", rekao je Dalić pa otkrio koja je utakmica bila najteža:

"Najteže je bilo protiv Škotske u Glasgowu kad smo morali pobijediti za prolaz skupine. Ta utakmica je odlučivala moju sudbinu. Da smo izgubili, otišao bih iz reprezentacije jer nisam ostvario cilj. Rusija je također bila teška zbog velikog uloga. Dominirali smo svih 90 minuta, a Rusi su sami sebi zabili jer smo bili sjajni. Te dvije utakmice su bile baš teške."

Hrvatska će igrati i prijateljske utakmice, ali Dalić nije htio otkriti protiv koga.

"Znamo s kim igramo, ali dajte da to potvrdimo. Imat ćemo jednu lakšu provjeru, a druga će biti sjajna utakmica u Dohi gdje otvaramo stadion 29. ožujka. Mislim da je to odlična prilika za upoznati Katar i napraviti malu prilagodbu. Tamo ćemo imati team-building od desetak dana."

Naravno, nije moglo bez pitanja o Marku Livaji i njegovom ponašanju nakon pobjede Hajduka nad Dinamom.

"Marko igra sjajno i nosi Hajduk na leđima. Pokazao je da je zasluženo u reprezentaciji, a ostalo ne bih komentirao. Mislim da igrači koji igraju za Hrvatsku moraju biti primjer igrama na terenu i ponašanjem izvan njega", poručio je Dalić.

Linker
03. svibanj 2024 15:58